Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghosszabbítaná a felvételi jelentkezési határidejét a Mi Hazánk Ifjai

888.hu

2020.05.08. 09:45

A radikális párt ifjúsági szervezete szerint erre az elcsatolt területen érettségiző, de anyaországi egyetemre jelentkező magyar diákok védelmében van szükség.

Az elcsatolt területekről magyarországi egyetemre jelentkezők védelmében kérjük, az egyetemre jelentkezéshez szükséges dokumentumok feltöltési határidejének meghosszabbítását, figyelembe véve a Magyarországgal szomszédos országokban az érettségi időpontját! – olvasható a Mi Hazánk Ifjai által kiadott közleményben.

A kommüniké kitér rá, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a Magyarországon érettségizők július 9-ig, a határainkon túl érettségizők pedig július 15-ig adhatják be a szükséges dokumentumokat.

Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjai alelnöke egy korábbi sajtótájékoztatón | Fotó: elemi.hu

A Mi Hazánk Ifjai szerint ez azért problémás, mert a kárpátaljai magyarok érettségijét az ukrán parlament döntése értelmében elhalasztották, így érettségi bizonyítványukat leghamarabb július 31-én fogják megkapni.

Trianon 100. évfordulóján különösen fontos megmutatnunk, hogy elszakított területeinken élő nemzettestvéreinket nem hagyjuk magukra. Ugyanolyan magyarok ők is, így tekintettel kell lennünk rájuk, hogy aki magyarországi egyetemen szeretne továbbtanulni, annak legyen meg rá a lehetősége és ne kényszerüljön magyarként idegen nyelvű egyetemre járni

– zárul az ifjúsági szervezet közleménye.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére