Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay könyve még az ellenzékiek szerint is gyenge, ráadásul ő maga is egyre kevésbé vállalja fel

Horváth Tamás

2019.07.16. 20:22

Az utóbbi időszak botrányai miatt egyre kínosabbá vált a vásárhelyi polgármester számára a Szeretemország. Ezt jelzi, hogy ő maga és hívei is immár Kálmán Olga-könyvként emlegetik a páros beszélgetőkötetet, a tartalom kapcsán pedig Márki-Zay elkezdett Kálmán Olgára mutogatni – olvasható a promenad.hu elemzésében.
Könyvet írok egy közismert emberrel. Hogy kivel, még nem árulom el

– lebegtette meg a bukott műsorvezető, Kálmán Olga a bevándorláspárti 24.hu-n április 1-jén megjelent nagyinterjúban. Hogy ez nem valamiféle április tréfa volt, az már másnap egyértelművé vált: kiderült, hogy az a közismert ember, akivel Kálmán Olga közösen könyvet ír, nem más, mint Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. A téma pedig maga Márki-Zay.

A Szeretemország címet viselő páros beszélgetőkönyv a könyvhétre jelent meg. A szerzőpáros által remélt átütő siker viszont finoman szólva is elmaradt,

még a bevándorláspárti média is leszedte róla a keresztvizet.

Előbb a 24.hu fogalmazta meg, hogy a könyv egyáltalán nem érdekes:

Kicsit már ott megbicsaklik az ötlet, hogy miért akarnánk mi egy Márki-Zay Péter-interjút olvasni kétszáz oldalon keresztül.

Hozzátették, a beszélgetőpartnerek a végére nem érkeznek meg igazán sehová.

És azért nem érkeznek meg sehova, mert Márki-Zay, úgy fest, nem gondol különösebben érdekes dolgokat a világról.

Később a Népszava is megpendítette, hogy az Atheneum Kiadó rizikót vállalt azzal, hogy aktuálpolitikai témáról jelentetett meg kötetet:

Ilyenkor ugyanis joggal lehet attól tartani, hogy az élet egyszerűen túllép a leírtakon. Vagy legalábbis sok minden megváltozik a kinyomtatott mű körül. Márpedig esetünkben megváltozott, mert mire a Szeretemország megjelent, Kálmán Olga munkanélküli médiaszemélyiségből előbb DK-s politikus, majd bukott gyurcsányista politikus lett, Márki-Zay körül pedig sűrűsödtek a botrányok: a gyermekek testi fenyítését támogató nézeteiről vált hírhedtté országszerte, mozgalma pedig elkezdett széthullani.

A könyv vegyes, de inkább kedvezőtlen fogadtatásának láttán, illetve érzékelvén, hogy a tartalom finoman szólva is megosztó, Márki-Zay előhúzta a farzsebből egyik jól ismert eszközét: a másra mutogatást. Több megszólalásában Kálmán Olga könyveként kezdte el emlegetni a Szeretemországot, látványosan elhatárolódott a szerzőségtől, mi több, úgy tűnhet, egyre kevésbé vállalja fel saját kötetét!

A közös könyv átütő sikere elmaradt | Fotó: AFP

Az országos sajtó is rendkívül furcsállta (és a tudósítások alapján maga Kálmán Olga is), hogy lehet, hogy az egyik budapesti dedikálásról távol maradt a polgármester. Hívei körében közben divat lett távolságtartóan „Kálmán Olga-könyv”-ként emlegetni a páros dolgozatot.

Márki-Zay egyik Facebook-videójában úgy úgy fogalmazott:

Nem is az enyém, tulajdonképpen Kálmán Olga könyve a Szeretemország. Nem minden pontosan úgy hangzott el, ahogy a könyvben egyébként szerepel, ez megint csak az ő írói szabadságának része volt.

A promenad.hu újságírója e ponton leszögezi: bárhogy és bármit is szerkesztett a Márki-Zay által elmondottakon Kálmán Olga, teljesen életszerűtlen, hogy a vásárhelyi polgármester ne dolgozott volna az írott változattal, ne szerkesztette, fogalmazta volna azt mondatról mondatra át, és ne kellett volna jóváhagynia fejezetről fejezetre, oldalról oldalra a kész szövegváltozatot a nyomdába kerülés előtt. A sajtó gyakorlata még interjúkészítés esetén is pontosan ez, hát még, ha egy több mint 200 oldalas könyvről van szó! Vagyis a felelősséget nem tolhatja le magáról, bármennyire is kísérletezik vele.

Tanulságosak e tekintetben Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó vezetőjének szavai is. A könyvet megjelentető kiadó első embere ugyanis egy interjúban határozottan leszögezte:

A Szeretemországnak két társalkotója van, ráadásul mindkét társalkotó politikus. A mű két ember közös gondolatkísérlete. Picit árnyaltabban szólva, a mű Kálmán Olga műve, az országvízió pedig Márki-Zay Péteré.

Ezek fényében eléggé szánalmas, ahogy a hódmezővásárhelyi polgármester Kálmán Olgára próbálja „kenni” a közös könyv tartalmát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére