Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kósa: az eredmény lesz a perdöntõ

Pörge Béla

2016.10.01. 13:28

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetõje szerint a vasárnapi népszavazáson nem a részvétel, hanem az eredmény lesz a perdöntõ.
BUDAPEST, 13:28

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint a vasárnapi népszavazáson nem a részvétel, hanem az eredmény lesz a perdöntő.

Kósa Lajos budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

a referendumon a perdöntő nem önmagában az érvényesség és hogy hányan mentek el szavazni, hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak többségben, és ennek lesznek bel- és külpolitikai következményei is."

A nemek győzelme azt jelenti majd, hogy a magyarok arra kötelezik a parlamentet és a kormányt: ne engedje át Brüsszelnek a nem magyar állampolgárok beengedéséről szóló döntés jogát. Ha viszont az igenek győznének, a kormánynak vissza kellene adnia mandátumát, majd előrehozott választás következne — fejtette ki Kósa Lajos.

Utóbbit azzal indokolta, hogy politikai skandalum lenne, ha a kabinet egy népszavazáson eldőlt kérdéssel ellentétes álláspontot képviselne. A brit David Cameron sem a részvételi arány miatt mondott le a miniszterelnöki posztról, hanem mert a britek többsége egy sorsdöntő kérdésben, a Brexitről szóló népszavazáson a politikájával ellentétes állásponton volt — fogalmazott a frakcióvezető.

Mi nem vagyunk az MSZP, amely nem mondott le a kormányzásról annak ellenére, hogy a szociális népszavazáson a választók kinyilvánították, nem értenek egyet az akkori szocialista kabinet politikájával"

— tette hozzá Kósa.

Kósa Lajos szerint ha érvénytelen a kvótareferendum, az egyet jelent azzal, hogy akik nem mentek el szavazni, azok rábízták a döntést azokra, akik elmentek. Kérdésre közölte azt is, hogy a népszavazási kampány utolsó szakaszának egyik legfontosabb feladata a mozgósítás, ezt végzik a hátralévő időben különféle kampányeszközökkel.

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a tájékoztatón arról beszélt, hogy a vasárnapi népszavazás az egyetlen esély "Brüsszel ámokfutásának" megállítására, hogy december elsejétől ne induljon el a kötelező elosztási mechanizmus. A kereszténydemokrata politikus sorsdöntőnek tartja a referendumot, amely generációkra meghatározhatja Magyarország jövőjét.

Brüsszel készen áll, és egyre inkább felgyorsítja azokat a folyamatokat, amelyekkel a kötelező kvótát Magyarország számára is be akarja vezetni

— fogalmazott a képviselő, aki szerint ez azt jelentené, hogy felső limit nélkül telepítenének be kényszerrel embereket.

Ez szociális, társadalmi és kulturális veszéllyel egyaránt jár, ráadásul növeli a terrorfenyegetettséget, és rontja a közbiztonság helyzetét — mondta Rétvári Bence, hozzátéve: "az ide érkező illegális bevándorlók kötelező szétosztása egyúttal jelentené az ide érkező terroristák szétosztását is".

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére