Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormánypárti erõsödést, jobbikos csökkenést hozott a népszavazási kampány

Sümeghi Lóránt

2016.10.04. 09:28

Négy százalékponttal erõsödött a Fidesz-KDNP tábora augusztushoz képest, a kormánypártokat a teljes felnõtt népesség 36 százaléka támogatja - derül ki a Nézõpont Intézet Magyar Idõk számára készített legfrissebb közvélemény-kutatásából.
Az október 2-i népszavazás előtt készült felmérés alapján augusztushoz képest érdemben, négy százalékponttal erősödött a kormánypártok tábora.

A pártversenyt így továbbra is nagy fölénnyel a Fidesz-KDNP vezeti, a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 36 százaléka támogatja.

Ezzel szemben azonos bázison a Jobbik az augusztusi 12 százalék után ezúttal már csak 11 százalékot tudhat magáénak.

Az MSZP változatlanul 10, a DK 1 százalékpontos csökkenés után 6 százalékon áll. Az Együtt-tel továbbra is 2, a Fodor Gábor által vezetett Liberálisokkal 1, míg az LMP-vel az augusztusi 4 százalék után a teljes felnőtt népesség 3 százaléka szimpatizál. A felmérésben ezúttal a Kétfarkú Kutya Párt is elérte az 1 százalékot.

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 49 százalékon állnak, míg a Jobbik 20, az MSZP 10, a DK 7, az Együtt 2, a PM és a Liberálisok 1-1, az LMP ezúttal mindössze 4, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékot ért el.

Mindez azt is előrevetíti, hogy a kormánypártok egy most vasárnap esedékes választáson újból kétharmados eredményt szerezhetnének.

Módszertan:

A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása 2016. szeptember 18-21. között készült 1000 fő megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

(Nézőpont)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére