Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kerületi vizsgálóbizottság állhat fel Karácsonyék parkolási botránya miatt

Horváth Tamás

2019.04.12. 09:11

Bajba kerülhet a fõpolgármesteri álmokat dédelgetõ bevándorláspárti politikus.

Várhatóan még húsvét előtt, a jövő héten esedékes rendkívüli önkormányzati képviselő-testületi ülésen megalakulhat a Karácsony Gergely polgármester jegyezte, s az MSZP által erőltetett, milliárdos veszteséget termelő zuglói parkolási szerződéseket vizsgáló bizottság, amely többfajta szakértőt is meghallgatna a témakörben – értesült a Magyar Nemzet.

A kerület fideszes képviselői a hét elején adták be a kezdeményezést, az ülést két héten belül kell összehívni, az összehívásról pedig a polgármesternek tájékoztatnia kell a képviselőket.

Az ülésen tisztázni akarják, hogy mit tartalmaz a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) napokban közzétett határozata, valamint hogy jogszerű keretek között folyik-e a közbeszerzés, hiszen a képviselők nem kaptak írásbeli tájékoztatást a dokumentumról.

Karácsonyék verseny nélkül újabb 400 milliót akartak a zuglói parkolásra adni

A baloldal egyik főpolgármester-jelöltje a parkolási botrány ügyében próbál úgy tenni, mintha nem is ő lenne Zugló polgármestere, az egész ügyet igyekszik a képviselő-testületre hárítani. Mint ismert, Zuglóban egy konzorcium nyerte el a parkolóórák felállítására és karbantartására irányuló közbeszerzést, amely jóval drágábban végezte el ezt a szolgáltatást a kerületben, mint a város más részein, és az olcsóbb ajánlatot tevőt valamiért kizárták a közbeszerzési eljárás során a versenyből.

A KDB a napokban végzéssel szüntetett meg egy jogorvoslati eljárást, amelyet a XIV. kerület önkormányzatával szemben indított nem sokkal korábban, mivel kiderült, hogy a Karácsony Gergely által vezetett hivatal a botrányos előzmények után január­ban egy újabb, 412 milliós közbeszerzést írt ki, amelyre csak a C-Ware Kft. jelentkezett. A tender ugyanúgy parkolóautomaták beszerzésére, üzembe helyezésére, üzemeltetésére irányult, mint a korábbi alkalommal.

Bár a kerület jegyzője teljesen jogszerűnek találta a parkolással kapcsolatos tendereket, a KDB a határozatában arra szólította fel az önkormányzatot, hogy pontosítsa a nem megfelelően kiírt közbeszerzést, és bizonyítsa be: csakis a szóban forgó vállalkozótól vásárolható meg a pályázat tárgya.

Bemutatjuk a bevándorláspárti politikusokat: Karácsony Gergely

2019. április 6. 16:18 A bevándorláspárti politikai szélkakas. A május 26-i európai parlamenti választáson arról döntünk, hogy a bevándorlóké vagy a nemzetállamoké lesz Európa. Videósorozatot indítottunk, hogy bemutassuk, kik a bevándorláspárti politikusok Európában, mik a céljaik és mit képviselnek valójában. Sorozatunk ötödik részében az önös érdekeiről és árulásairól híres Karácsony Gergellyel foglalkozunk.

Bár a napirendi pontokat a főpolgármesteri álmokat dédelgető, de még Zugló vezetésére is képtelen bevándorláspárti politikus határozza meg, a rendkívüli ülésen foglalkozni kell azzal a folyamatos problémával is, hogy a kerület óvodai és bölcsődei dolgozóinak béren kívüli juttatásai jelentősen elmaradnak a főváros más részein nyújtottaktól, így a pedagógusok a körülmények miatt inkább a szomszédos városrészekben keresnek munkát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére