Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kedden hívhatják vissza a „fehér poros” Lacknert

Zelenka Dóra

2019.11.24. 08:58

A kispesti képviselő-testület kedden tárgyalja a korrup­ciós botrányba került volt szocialista képviselő, Lackner Csaba ügyét, a polgármester felmentené az önkormányzat szociális és lakásügyi bizottságában viselt tisztsége alól.

A pénteken nyilvánosságra hozott előterjesztés szerint jövő kedden visszahívják a korrupciós botrányba keveredett, az MSZP-ből kizárt Lackner Csabát a XIX. kerületi önkormányzat szociális és lakásügyi bizottsága alelnöki posztjáról, s a bizottságnak sem lehet a tagja – írja a Magyar Hírlap.

Az előterjesztést Gajda Péter MSZP-s polgármester jegyzi, aki az alelnöki posztra a momentumos átláthatósági tanácsnokot, Paróczai Anikót javasolja. Mindez Lackner önkormányzati képviselői státusát nem érinti,

hiába szólította fel még saját pártja, az MSZP, illetve a Kispesten ellenzékben lévő Fidesz-frakció is, a korrupció mellett a kokainozás gyanújába került Lackner nem mond le képviselői mandátumáról.

Lackner Csaba a Kispesten köztisztasági és parkfenntartási feladatokat végző Közpark Kft. felügyelőbizottsági elnöke is, s ez a megbízása automatikusan megszűnik azzal, hogy a képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy határozott, az önkormányzati cégek igazgatóit visszahívja a posztjukról, s ezek betöltésére új pályázatokat írnak ki.

A lap azt írja: ez vonatkozik a VAMÜSZ-re, vagyis a kispesti vagyonkezelőre is, amelynek élén a kiszivárogtatott hangfelvételen Krinyóként emlegetett Kránitz Krisztián áll, akit a testületi döntés értelmében szintén visszahívnak a posztjáról, s új pályázatot írnak ki. A Mr. Negyven Százalékként említett Kránitz az előző ciklusban képviselő is volt, ám az egyik hangfelvétel szerint Burány Sándor, Kispest szocialista országgyűlési képviselője – aki most a Párbeszéd frakciójában ül a parlamentben – nemet mondott újrajelölésére.

Burány Sándor a nyilvánosság előtt azzal érvelt, hogy Lackner beszámíthatatlan állapotban „fecserészett”, ezért nem kell a korrupcióval vádolt kispesti MSZP-s polgármesternek lemondania és a vagyonkezelő vezetőjének sem. Kránitzról az MSZP-s honatya azt mondta, „nem képviselő jelenleg, és így a közéletből nincs hova távoznia.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére