Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Igen rosszul jártunk volna, ha csak a brüsszeli vakcinabeszerzésre hagyatkozunk

888.hu

2021.05.24. 20:30

Az uniós vakcinapolitika egyértelmű vesztesei a hazánkkal egyszerre és utánunk az unióhoz csatlakozó országok, amelyek bíztak az uniós vakcinapolitikában.

 

Az adatokat vizsgálva kiderül, hogy könnyen pórul járhattunk volna, ha csak a brüsszeli beszerzésre támaszkodunk, a régiónkban lévő országok átoltottsága ugyanis elmarad az unió átlagától. A hazánkkal egyszerre vagy utánunk az unióhoz csatlakozó államok vesztesei az uniós vakcinapolitikának – írja a Magyar Nemzet.

Magyarországon péntekig a lakosság 51,44 százaléka már legalább az egyik védőoltását megkapta. A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint vasárnap reggel pedig már 5 005 682-en túl voltak az első adag vakcina beadásán hazánkban. Ezzel jelentősen jobban állunk, mint a kizárólag nyugati vakcinákra támaszkodó Európai Unió, amelynek tagállamaiban péntekig átlagosan csak a lakosság 34,46 százaléka kapott legalább egy védőoltást.

Még rosszabb a helyzet azonban a szomszédos országokban, amiből arra lehet következtetni, hogy az EU-hoz később csatlakozott közép-európai tagállamok az uniós beszerzés vesztesei,

és hazánk is könnyen erre a sorsra juthatott volna, ha nem vettünk volna orosz és kínai vakcinákat is.

A Magyarországgal szomszédos uniós tagállamok közül egyedül a „nyugati” és az uniós klubhoz korábban csatlakozó Ausztria 36,53 százalékos átoltottsági adata haladta meg pénteken az EU átlagát, a többiek mind elmaradnak tőle.

Érdekes, hogy a nem uniós tagállam Szerbiában is jobbak az átoltottsági adatok, mint az EU-s átlag. Déli szomszédunknál, ahol a keleti vakcinákra építették az oltási programot, a lakosságnak már a 34,84 százalékát beoltották a SARS-CoV-2 vírus ellen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére