Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hajléktalanszállót csinál Karácsony a Városházából

888.hu

2020.05.04. 19:01

Csepelen nem jött össze a terv.

Közleményben jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal, hogy a Városháza egyik szárnyába fogadja be a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idejére azokat a hajléktalan embereket, akik vállalják a karantént, miután a csepeli elöljárók tiltakoztak a kerületben kialakítandó hajléktalanszálló miatt.

Mint ismeretes, Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármestere április végén nyílt levelet tett közzé, amelyben Karácsony Gergelynek tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy – értesülése szerint – a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani a kerület egyik forgalmas, a belvároshoz tartozó részén.

Levelében Borbély leszögezte, hogy kerületi önkormányzattal és a környéken lakókkal a főváros esetleges szándékáról senki sem egyeztetett, a véleményüket nem kérték ki. Azt is kiemelte, hogy Csepelen elegendő hely van a hajléktalanoknak.

Karácsonyék ötlete ellen petíció is indult, valamint a polgármester változtatási tilalmat is elrendelt a szóban forgó ingatlanra.

Borbély Lénárd ma Facebook-oldalán emlékezett meg Karácsonyék meghátrálásáról.

Mint írta, a „főpolgármester korábban azt állította, hogy számos más kerületben is keresnek szállásnak megfelelő helyet. Mai közleményében azonban már csak Csepelről ír. Vagyis igaz volt a gyanúnk, hogy eleve és kizárólag Csepel volt a célja a belvárosi hajléktalanok elhelyezésének. Minden híresztelés ellenére a hétfői napig éjjel-nappal dolgoztak a hajléktalanszálló kivitelezésén.”

A jövőre nézve pedig elfogadhatatlannak tartom azt az eljárást, ami ebben az ügyben történt. Titokban, a megkérdezésünk, a véleményünk és az itt élőkkel történt egyeztetés nélkül született meg Karácsony Gergely egyszemélyes döntése. Mindezt a koronavírus-járványra hivatkozva

– fogalmazott a polgármester.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére