Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Ha az OLAF részt akar venni a választási kampányban, akkor alapítson egy magyar pártot"

Pörge Béla

2018.02.14. 16:43

Szerdán kezdõdött Visegrádon a Fidesz és a KDNP közös frakcióülése, mely várhatóan két napig tart majd.

Az európai politika nincs arra tekintettel, hogy a kampányidőszak kezdetén vagyunk, így a Fidesz és a KDNP közös, kétnapos frakcióülésén Gulyás Gergely szerint nagyon fontos kérdésekről kell tárgyalni.

Az egyik ilyen a Stop Soros. Gulyás szerint nagy valószínűséggel ennek a támogatásáról fognak dönteni Visegrádon.

A következő három-négy hónap a migráció ügyében kulcsfontosságú lesz, az ENSZ migrációs csomagját mindannyian ismerhetjük, annak az alaptételei szemben állnak azzal, amit mi a migrációról gondolunk"

– mondta Gulyás Gergely, majd hozzátette:

az ENSZ dokumentuma pozitívumként tekint a migrációra, legális útvonalakra tesz javaslatot. A magyar kormány azért küzd, hogy ez a javaslat megváltozzon."

Gulyás beszélt a belga miniszterelnök korábbi megnyilvánulásáról is. Õ a felső korlát nélküli kvóták elfogadásával zsarolja a visegrádi országokat. Ebből az látszik, hogy az Európai Tanács júniusig döntésre szeretné vinni ezt a kérdést.

Újságírói kérdésre az Elios-ügyről Gulyás Gergely elmondta, hogy olyan cégről van szó, ami Simicska Lajos többségi tulajdonában állt a vizsgált időszakban. Ezután kifejtette:

szomorúak vagyunk amiatt, hogyha az a látszat keletkezik, hogy európai uniós hivatalok egy tagállam választásába akarnak beavatkozni. Mi nem tartunk igényt olyan elvtársi segítségre, amint amilyet a szocialisták 2006-ban igénybe vettek, de azt, hogy ugyanazt az ügyet most már a második választást megelőzően melegítik fel, elfogadhatatlannak tartjuk."

A Stop Soros javaslatról újságírói kérdésre elmondta, hogy ha az ellenzék nem támogatja, akkor kiderül, hogy ugyan szóban néha ellenzik a migrációt, de valójában a bevándorlást pártolják, más tesznek és mást mondanak.

Az OLAF kapcsán a frakcióvezető még azt is kijelentette, hogy minden esetben állnak a vizsgálatok elé, azonban

ha és amennyiben az OLAF részt kíván venni a választásokon, akkor jobb lenne, ha találnának magyar ismerősöket és alapítanának egy magyar pártot."

A lehetséges miniszterelnöki vitákról Gulyás Gergely elmondta, hogy Orbán Viktornak nincs kivel vitatkoznia, nincs érdemi kihívó.

A választásokról a frakcióvezető úgy nyilatkozott, hogy minél nagyobb a bizalom, annál jobb, de a cél a kormányalakítás.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros hajóskapitánya a migránsok kötelező elosztását követeli

Soros hajóskapitánya a migránsok kötelező elosztását követeli

A Sea-Watch 3 kapitánya azt követeli az összes európai országtól, hogy fogadják be a civilszervezetek által tengeren kimentett migránsokat.

Összehangolt akcióban kapcsolatak le 2800 migránst

Huszonhat embercsempészt és 2760 illegális bevándorlót fogtak el a június 28. és július 8. között lefolytatott Joint Action Days (JAD) „Danube” nevű művelet során – közölte az osztrák szövetségi bűnügyi hivatal csütörtökön.

A Huawei nem hajlandó elengedni az Androidot

A Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszere a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül – jelentette ki a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke Catherine Chen, hangsúlyozva, hogy cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány.

Éber volt a német rendőrség: megakadályoztak egy terrortámadást

Éber volt a német rendőrség: megakadályoztak egy terrortámadást

Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és összesen hat embert őrizetbe vettek Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén – ismertette az ügy részleteit csütörtök délután a kölni rendőrség.

Kulcsszerepe volt a manchesteri terrortámadásban a merénylő testvérének

Ő vásárolta meg a vegyi anyagokat, melyből később Salman Abedi készített házilag robbanószerkezetet, melyet az Ariana Grande koncert után hozott működésbe Manchesterben.

Tusványos: esély Közép-Európának

Tusványos: esély Közép-Európának

Július 23-án nyitja meg kapuit a 30. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor. Terítéken lesz az idén harmincéves rendszerváltás, a szintén 30 éves közép-európai együttműködés, a trianoni békediktátum centenáriuma és a magyar nemzeti összetartozás.

Műanyagmentes lesz a Vatikán

A Vatikán halad előre a műanyaghasználat csökkentésének útján, és arra készül, hogy 2019 végére teljesen műanyagmentessé válik. Ennek részeként a városállamban elrendelték az egyszer használatos műanyag árusításának felszámolását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére