Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék akár így is mozgósíthattak az októberi választásokon...

Horváth K. József

2020.01.10. 13:11

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon emberei választási célú adatgyűjtésbe kezdtek, ennek érdekében külföldi cégeket is létrehoztak – tudta meg a Magyar Nemzet. Bajnai egy olyan, választói adatbiznisszel foglalkozó cégbe – a DatAdat Professional Kft.-be – szállt be kisebbségi tulajdonosként, ahol ott van a Gyurcsánnyal közös hálózatának több bizalmi embere: a két egykori kormányfő kabinetfőnöke, Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám, aki Bajnai kormányának titokminisztere is volt. De kapcsolódik hozzájuk egy közvetlenebb Soros-szál is.

BalKonnak, azaz Baloldali Konszenzusnak nevezték a rendszerváltáskor azt az értelmiségi kört, amelyben már három évtizeddel ezelőtt együttműködött Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon. Utóbbi akkoriban a garzonlakását, mostanában pedig vagyona egy részét bocsátotta a közös hálózat rendelkezésére.

A Magyar Nemzet rámutat, egy Datadat OÜ (kft.) nevű céget 2019. március 12. óta korlátolt felelősségű társaságként tartanak nyilván Észtországban, amely ugyanazt a nevet viseli, mint a Gyurcsány–Bajnai-adathálózat központi hazai cége. A számítógépes programozással foglalkozó vállalat 2019 második negyedévében közel négyszázezer, harmadik negyedévében pedig 340 ezer eurós, azaz fél év alatt máris több száz milliós forgalmat bonyolított. Gyurcsány pártja is ott van a megbízóik között, hiszen a DK honlapján szereplő adatkezelési információk alapján „szoftverfejlesztési szolgáltatást” nyújt számukra a vállalkozás.

Ugyanakkor nemcsak országosan használta fel a Gyurcsány–Bajnai-hálózat az adatpraktikákat a választók mozgósítására. Ezt bizonyítja, hogy a miskolci ellenzéki ernyőszervezet, a helyhatósági választásokat megnyerő SZIVE-Függetlenek honlapján is ez az észtországi cég tűnik fel adatkezelőként.

Érdekesség, hogy Szigetvári és Ficsor ügyvezetésével bejegyeztek egy, az eddig elérhető adatok alapján bevételeket nem termelő észtországi céget, a hét vezérre utaló nevű „Seven Chieftains and Partners” Kft.-t. A balti országban történő cégalapítást magyarázhatja, hogy Észtország a társasági adózás, de különösen a technológiai társaságok szempontjából valóságos adóparadicsomnak számít.

Különös figyelmet érdemel egy másik, szintén adatbiznisszel foglalkozó észt cég, amelyet Szigetvári Viktor a közösségimédia-oldalán alapítóként jegyez. Ez pedig a tavaly januárban létesített Datapraxis.

A vállalkozásban a Soros-hálózat egy régi kulcsszereplője Paul Hilder is, aki az ezredfordulón társalapítója volt a Soros-pénzből építeni kezdett, a spekuláns által terjesztett nyílt társadalom elképzelésre utaló „Opendemocracy.net” elnevezésű internetes felületnek. Ezt követően – az előző helyhez hasonlóan – újabb négy évig volt kampányigazgató a szintén a milliárdoshoz köthető Avaaz.org nevű platformnál, amely 2018-ban a magyar választásokba is beavatkozott az ellenzék oldalán, tömeges, célzott internetes hirdetésekkel.

A Magyar Nemzet aláhúzza, Hilder kampányigazgatóként 2010 és 2012 között dolgozott a szintén Soros-pénzből működő Oxfamnál. Szintén a magyar származású amerikai milliárdoshoz köthető a Change.org közösségi platform, ahol Hilder 2012 és 2014 között „globális alelnök” volt.

Hilder vállalkozása, a Datapraxis honlapja alapján elsősorban az a cég célja, hogy masszív adatgyűjtéssel, az ő megfogalmazásuk szerinti „választói törzsek” meghatározásával, üzenetek tesztelésével, kutatásokkal, végül pedig a választók célzott megszólításával segítsék az ügyfeleiket.

A magyar ügyvezetők személyéből (Ficsor és Szigetvári), a cég nyilvános bemutatkozásának célzásaiból és abból, hogy Hilder egy 2015-ös könyvben írt tanulmányát egy Soros György-idézettel indítja, sok kétségünk nem lehet, a magyar ellenzék is feltűnik a kliensek sorában. Ez pedig azt jelenti, hogy Soros emberei kezébe kerülhetnek – akár gyanútlan – a magyar választók adatai is, és ők profilozhatják a magyar „választói törzseket”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére