Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin: A kormány nyitott a harmadik oltásra

888.hu

2021.07.15. 08:05

A politikus az ATV-n arról is beszélt, hogy kapott-e Orbán Viktor miniszterelnök értesítést egy Magyarország ellen induló kötelezettségszegési eljárásról – írja a Mandiner.

 

A kormány nyitott a harmadik oltásra”

– jelentette ki Novák Katalin családügyi miniszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A politikus ugyanakkor kiemelte, hogy határozott állásfoglalásra van szükség a szakemberek részéről bizonyos kérdésekben, például hogy

milyen oltás kinek adható.

A kormányülést mindig azzal kezdik, hogy áttekintik a járványügyi helyzetet, meghallgatják az operatív törzs jelentését. Az egyik ilyen kérdés a harmadik oltás ügye, nemzetközileg is ez foglalkoztatja az embereket – magyarázta a miniszter. Novák Katalin elmondta azt is, hogy a harmadik adag vakcina tekintetében

akár csütörtökön vagy pénteken döntés születhet.

Az AFP hírügynökség hírét, miszerint Orbán Viktor levelet kapott, hogy a pedofilellenes törvény miatt kötelezettségszegési eljárás indul Magyarországgal szemben, Novák Katalin úgy kommentálta, tudomása szerint nem kapott a miniszterelnök ilyen levelet. Hozzátette, reméli, hogy Ursula von der Leyen a minden bevethető eszköz alatt legális eszközöket ért. ​

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság nem hagyta jóvá a magyar helyreállítási tervet, kijelentette:

Sem kimondott, sem burkolt zsarolással nem érnek célt Magyarországgal szemben!”

Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzset vezeti, most egy gyermekpszichiátriai intézet bővítését és fejlesztését végzik a Szent János Kórházban. Arra a megjezésre, hogy hiány van gyermekpszichiáterekből, megjegyezte, hogy erről nem tárgyaltak a mai kormányülésen. A János kórházban egy országos központot akarnak fejleszteni, kiváló szakemberekkel.

Bölcsődék fejlesztésére kormányzati pályázatokat írnak ki – közel hárommilliárd forintos forrás áll rendelkezésre arra, hogy családi vagy munkahelyi bölcsődéket hozzanak létre.

Novák Katalin szerint

a munkahelyi bölcsőde nem megszokott nálunk, viszont sokkal kedvezőbb feltéteket jelentene a szülőknek.

Az Erzsébet-táborok bővítéséről is döntöttek, egy egyházi alapítvány felel a fejlesztésekért és a táborozás lebonyolításáért. Csillebérc újra a gyerekeké lesz, ennek szimbolikus jelentősége is van – mondta Novák Katalin. Zánkán egy teljesen megújult tábor várja a gyerekeket, ahol minden a gyerekekről szól.

Arra a felvetésre, hogy a pedagógusok egy hétig 25 ezer forintos utalványért vigyáznak a gyerekekre, úgy reagált, hogy hét éve jár az Erzsébet-táborokba, és ott nem tapasztalta az elégedetlenséget. A tanárok mellett egy fiatalokból álló gárda is segíti a munkát, ún. „tesók”. Zánkán szokott beszélni a pedagógusokkal, nekik hisz, ő nem tapasztalt elégedetlenséget a részükről, sőt jól érzik magukat a táborokban.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyerekek tudjanak iskolába és óvodába menni. Ha a negyedik hullám eléri az országot – amit a szakemberek valószínűsítenek –, akkor is annyi könnyebbség van, hogy van védőoltás”

– szögezte le Novák Katalin.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére