Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ellenzéki színvonal: a rendõrök elõtt könnyített magán szerdán a tüntetõ

888.hu

2018.12.13. 19:45

A szerda esti tüntetésen a belügyminisztérium adatai szerint 9 rendõr sérült, a tüntetõk közül pedig rendõri erõszak következtében senki. Két tüntetõt láttak el a mentõk, akik azt mondták, hogy sérüléseik nem a rendõri beavatkozás eredményeként keletkeztek.

Eddig összesen 35 embert állított elő a rendőrség a szerdai rendbontások miatt. Közülük várhatóan többek ellen eljárás indul garázdaság, lopás és hivatalos személy elleni erőszak miatt. További előállítások várhatóak, miután a hatóság kielemezte a felvételeket, ez a folyamat jelenleg is tart. Az egyik felvételen például látható egy tüntető, aki rendőrök előtt könnyített magán.

A Belügyminisztérium Közbiztonsági Főigazgatóságának vezetője, Papp Károly egy ma délutáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szerdai tüntetést senki nem jelentette be a hatóságoknak. A főigazgató azt is kiemelte, hogy a mai, csütörtök esti tüntetés sincs bejelentve.

A szerdai károk felmérése még folyamatban van, ám a Belügyminisztérium közlése szerint csak a takarítási költségek elérik a 2 millió forintot. De kár keletkezett a Parlamentben is, ugyanis az I-es kapunál levő egyik ablakot betörték. Ezenfelül padokat, kukát borogattak a tüntetők, a képek tanúsága szerint több helyen tüzet is gyújtottak.

A Kossuth téren az ország karácsonyfájának a megmentése érdekében a katasztrófavédelemnek kellett fellépnie, mert itt az egyik, fát tartó acélsodronyt elkezdték kitekerni. A szakemberek szerint katasztrofális következményekkel járt volna a fa kidőlése, amely ráeshetett volna a tüntetőkre vagy a rendőrökre is.

Mint ismert, az egyik legaljasabb tett, hogy a Kossuth téri fa körül felállított szánkókat is megrongálták, a rendőrség öt szánkótolvajt is elfogott. A szánkókat az Országgyűlés Hivatala karácsony után hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozta volna. Egyelőre nem tudni, hogy hány szánkót loptak el vagy rongáltak meg. A rendőrség a szánkótolvajokat kihallgatta.

Egy 40 éves tatabányai férfi, akit tetten értek, azt mondta, hogy

magamhoz vettem, jó ötletnek tűnt."

Egy 24 éves miskolci tüntető, akit szintén a szánkóval kaptak el a rendőrök, azt vallotta, hogy

mivel nálam volt a szánkó, gondoltam hazaviszem a szomszédomnak."

Dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy voltak jelei a tüntetők szervezettségének, de ezzel kapcsolatban nem vizsgálódnak.

Kiemelte, hogy a rendőrök szakszerűen és nagyon higgadtan léptek fel és a jövőben is azt várhatják a tüntetők, hogy a rendőri fellépés keménysége arányos lesz a tüntetők agressziójával.

Pintér Sándor belügyminiszter ezzel kapcsolatban délután elmondta:

a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, de a fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak. A miniszter egyértelművé tette: a törvényeket Magyarországon mindenkinek be kell tartania, a rendőrség elsődleges feladata a törvényes rend garantálása és biztosítása."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az Erdélyi Magyar Szövetség magyar neve miatt utasította el a törvényszék a pártfúziót

A Bukaresti Törvényszék azért utasította el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését, mert utóbbi hivatalos nevét magyarul is, románul is be kívánták jegyeztetni az egyesülő pártok – közölte vasárnap az EMSZ sajtóirodája.

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Ezúttal a momentumos Hajnal Miklós ferdítette el a valóságot a közösségi oldalán. Olyan professzort akarnak felvenni egy egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Az illegális migráció miatt megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését.

18 éves lett a Jobbik, balra át!

18 éves lett a Jobbik, balra át!

Köszöntsük nagykorúsága alkalmából Magyarország legelvtelenebb pártját.

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Olyan professzort akarnak felvenni az egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Fontos, hogy az állásra jelentkezők foglalkozzanak a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal – a matematikai elvek és számok ismerete mostanra a jelek szerint másodrendűvé vált.

Ferenc pápa a földközi-tengeri migrációs helyzet megoldására szólított fel

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint „embertelen erőszaknak” vannak kitéve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére