Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkezdték a magyar állam által támogatott iskola építését Kurdisztánban

Bokor Gábor

2019.09.05. 20:15

Elkezdődött annak az iskolának az építése Irakban, a kurdisztáni autonóm régióban, amelynek költségeit a magyar állam vállalja – mondta Nikodémusz Daúd Saraf moszuli szír ortodox érsek az M1 csütörtök esti műsorában.
Azért is fontos ez a lépés, mert ha egy társadalmat szeretnénk megváltoztatni, akkor az iskolánál kell kezdeni

– fogalmazott.

Az érsek hangsúlyozta: vallási vezetőként az a feladatuk, hogy a keresztény lakosságot a szülőföldjükön tartsák. Sokan elhagyták a hazájukat az ellenük elkövetett támadások, üldöztetésük miatt, de ösztönözni kell a lakosságot, hogy maradjanak ott, mert ez fontos üzenet minden keresztény számára. Elmondása szerint 2003-ban míg 1,6 millió, ma mindössze 300 ezer keresztény van Irakban, Szíriából pedig a keresztények fele eltűnt.

Az érsek szerint ma Magyarország az egyetlen az egész világon, amely közvetlenül és nem ügynökségeken keresztül foglalkozik a térség egyházaival, így minden támogatást megkaptak.

Moszul érseke: csak Magyarország nyújt valódi segítséget

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által szervezett BFCC2019 nemzetközi konferencia második napján Mor Nicodemus Daoud Matti Sharaf, Moszul érseke is a felszólalók közt volt, beszédében pedig köszönetet mondott Orbán Viktornak és Magyarországnak. Mint mondta, csak Magyarország az egyedüli olyan állam, amely közvetlenül kínált segítséget nekünk, keresztényeknek és az egyháznak anélkül, hogy bármilyen közvetítő szervezetet vagy ügynökséget [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére