Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több az újszülöttek és a házasságkötések száma

888.hu/Magyar Nemzet

2020.09.25. 16:08

Örömhírt osztott meg Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán örömhírként közölte, hogy emelkedett az újszülöttek száma – számolt be a Magyar Nemzet.

Ismét örömteli híreket oszthatok meg önökkel”

– írta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán az újszülöttek és a házasságkötések számával kapcsolatban.

A miniszter posztjában kiemelte: 2020 első nyolc hónapjában 61 054 gyermek született, ami 2734-gyel több, mint a tavalyi adat.

Csaknem öt százalékkal magasabb ez a szám, mint 2019 azonos időszakában.

Ez év augusztusában 8094 gyermek jött a világra, ami 111 újszülöttel több, mint tavaly. Az év első nyolc hónapjában 44 832 pár kötött házasságot, ami 1363-mal több házasságkötést jelent a tavalyihoz képest – írja a lap.

A KSH adatai is pozitív növekedésről árulkodnak.

Csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első nyolc hónapjában, miután 4,7 százalékkal több az újszülöttek száma és 4,4 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.

Az év első nyolc hónapjában 61 054 gyerek született, 2734-gyel több, mint egy évvel korábban. Január–februárban 8,8, március–májusban 2,3, júniusban kilenc, július–augusztusban pedig 2,3 százalékkal több volt az élve születettek száma 2019 azonos hónapjaihoz képest.

2020. január–augusztusban 84 099-en haltak meg, 3888-cal kevesebben, mint az előző év azonos időszakában. Január–februárban 13 százalékkal kevesebben, március–áprilisban 1,8 százalékkal többen, májusban 0,7, június–augusztusban 2,9 százalékkal kevesebben hunytak el az egy évvel korábbihoz képest.

Kiemelték, hogy a halálozások számának csökkenése és a születések számának emelkedése következtében a természetes fogyás mértéke 22 százalékkal, 6622-vel csökkent az előző év azonos időszakához képest.

A hivatal adatai szerint a házasságkötések száma is nőtt

– 44 832 pár házasodott össze, 1363-mal több, mint tavaly január–augusztusban. Január–márciusban 101, áprilisban 8,9 százalékkal több, május–júniusban 26, július–augusztusban 6,9 százalékkal kevesebb házasságot kötöttek, mint egy évvel korábban.

Ezer lakosra 9,4 élve születés és 12,9 halálozás jutott. Az előbbi adat 0,4 ezrelékponttal magasabb az előző év azonos időszakára számított értéknél, az utóbbi 0,6 ezrelékponttal alacsonyabb, ezért a természetes fogyás egy ezrelékponttal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál – ismertette a Magyar Nemzet.

Az év első nyolc hónapjában ezer élve születésre 3,5 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,3 ezrelékpontos csökkenés az egy évvel ezelőttihez képest. A házasságkötési arányszám (az ezer lakosra jutó házasságkötések száma) 6,9 ezrelékes értéke 0,2 ezrelékponttal volt magasabb az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Joe Biden fiának laptopja egy szervizben maradt, és amit rajta találtak, az véget vethet apja karrierjének | VIDEÓ

Joe Biden fiának laptopja egy szervizben maradt, és amit rajta találtak, az véget vethet apja karrierjének | VIDEÓ

Kínai üzletemberek dollártízmilliókat utaltak Hunter Bidennek, Joe Biden crack-függő fiának, mindenféle teljesítmény nélkül. Véletlen egybeesés, hogy pont az apja indul az elnökválasztáson?

Antiszemita könyveket árultak egy közpénzből támogatott svédországi arab könyvvásáron

Antiszemita könyveket árultak egy közpénzből támogatott svédországi arab könyvvásáron

Botrányba fullasztotta művével a svéd könyvvásárt Andrew Carrington Hitchcock brit író. A férfi, aki nyíltan holokauszttagadó, azzal verte ki a biztosítékot, hogy „A sátán zsinagógája – A zsidó világuralom titkos története” című, erősen antiszemita tartalmú könyvét árulták a vásár online felületén.

Gyurcsány lehelete „fertőtlenítő hatású lehet”

Gyurcsány lehelete „fertőtlenítő hatású lehet”

A két dekás helyett két DK-s szimpatizánst ölelgetett – egészségügyi maszk és a védőtávolság betartása nélkül – az ellenzék böszme vezére.

„A muszlimoknak joguk van haragudni és francia emberek millióit megölni a múlt mészárlásai miatt”

„A muszlimoknak joguk van haragudni és francia emberek millióit megölni a múlt mészárlásai miatt”

Ezt Mahathir Mohamad, Malajzia volt miniszterelnöke írta a közösségi médiában a három halálos áldozatot követelő nizzai mészárlásra reagálva. A Twitter nem sokkal ezután eltávolította az erőszakra buzdító bejegyzést.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére