Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dömötör: A négymillió beoltott egyúttal figyelmeztetés is a baloldalnak

888.hu, MTI

2021.05.02. 12:00

A koronavírus ellen beoltott négymillió magyar állampolgár egyúttal négymillió figyelmeztetés a baloldali pártoknak arról, hogy az emberélet védelme fontosabb bármilyen politikai megfontolásnál – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

Dömötör Csaba úgy fogalmazott, az egész ország sikere a négymillió beoltott elérése, aminek köszönhetően egyre látványosabban indulhat újra az élet.

Az államtitkár köszönetet mondott azért, hogy magyarok milliói hosszú hónapok át fegyelmezetten betartották a védelmi szabályokat.

Az oltási program az elmúlt évtizedek legnagyobb logisztikai hadművelete Magyarországon,

sok ezer ember munkája kell ugyanis ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen. Dömötör Csaba ezért megköszönte mindenki munkáját, aki lehetővé tette a négymillió beoltott elérését: orvosoknak, ápolóknak, sofőröknek, önkormányzati és kormányhivatali munkatársaknak, rendőröknek, katonáknak és az önkénteseknek is.

Hangsúlyozta:

Minden egyes beadott vakcinával azon túl, hogy az életet védjük, visszaszerezzük szabadságunk egy újabb darabját.”

Dömötör Csaba szólt arról is, hogy a magyar oltási program eredményessége nemzetközi összehasonlításban is egyértelmű: eddig a magyarok 41 százaléka kapta meg az oltást,

miközben az uniós átlag 23 százalék.

Példaként említette, hogy Németországban 27 százalék az átoltottsági arány, vagyis ott még a 60 év felettiek és a krónikus betegek oltása zajlik, és várhatóan csak júniusban jelentkezhet minden felnőtt vakcináért, míg

Magyarországon már most gyakorlatilag bárki megkaphatja azt.

Dömötör Csaba megjegyezte, egy ekkora logisztikai műveletnél időközönként lehetnek fennakadások, az oltási program ennek ellenére ütemesen halad, csütörtökön és pénteken is rengetegen kaptak oltást.

Nagyfokú felelőtlenség, amit a baloldali pártok tettek az oltások ügyében, mert az oltás az egyetlen mód, amivel legyőzhető a járvány”

– mondta az államtitkár.

A kabinet képviselője örömét fejezte ki amiatt, hogy az oltásellenes kampánynak korlátozott volt a hatása.

De azért mégiscsak volt, mert a baloldali elemzőintézetek is azt mutatták ki, hogy a saját támogatóik hallgattak leginkább a baloldali politikusok elbizonytalanító kampányára”

– mondta.

Dömötör Csaba arra kérte a választókat,

ne hallgassanak a baloldali politikusokra, mert minden vakcina hatásos.

Kiemelte, vannak tárgyalások átfogó uniós vakcinaútlevélről, de azt még nem lehet megmondani, hogy ebből mikor lesz valami.

A magyar kormány ezért akkor jár el helyesen, ha nemzeti alapon kiterjedt tárgyalásokat indít”

– mondta.

Az államtitkár felidézte: a külgazdasági és külügyminiszter már több országgal is megállapodást kötött az elmúlt napokban, például Szerbiával, Montenegróval és Szlovéniával, a jövő héten pedig bővülhet ez a kör.

Ezek a megállapodások arról szólnak, hogy az országok kölcsönösen elismerik az oltásokról szóló igazolásokat”

– tette hozzá.

Dömötör Csaba aláhúzta: az ellenzék az elmúlt évtizedben minden választásnál azt hangoztatta, hogy győzni fognak, aztán a magyarok a jelenlegi kormánypártokat tüntették ki bizalmukkal.

A végső szó minden esetben a magyar embereké”

– fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek az éttermek belső terei mellett a hétvégén nyitnak a színházak, a múzeumok, a mozik, az edzőtermek, ami várhatóan majd a gazdasági számokon is meglátszik.

Az államtitkár emlékeztetett,

az újranyitást számos intézkedéssel segítette a kormány,

így bértámogatással, hitelmoratóriummal, célzott adócsökkentéssel és beruházási támogatással, valamint a családi támogatások kibővítésével, illetve a lakásfelújítási programmal.

Ebből is látszik a fő különbség a baloldali és a nemzeti kormányzás válságkezelése között: ez alkalommal nem a megszorításokon volt a hangsúly, mint 2008–2009-ben, hanem a gazdaság ösztönzésén és a munkahelyek védelmén”

– mondta.

Dömötör Csaba kiemelte, mivel ezek a programok eredményesek, minden remény megvan arra, hogy ne csak a járvány előtti gazdasági szint legyen elérhető, hanem azt minden fajsúlyos mutatóban meg is haladja az ország.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Előbb az arcába üvöltötték, hogy fideszes állat, majd eltörték az ujját és a lábát

Előbb az arcába üvöltötték, hogy fideszes állat, majd eltörték az ujját és a lábát

Mi tagadás, az őszödi beszéd kiverte a biztosítékot Fábián Gábornál. Annál is inkább, mert, ha választani kellett – ezt soha sem tagadta –, inkább a jobboldal felé húzott. Szóval nem rejtette véka alá a véleményét Gyurcsány Ferenc beszédének kiszivárogtatása után, de arra azért nem gondolt, hogy gumibotokkal vesznek elégtételt azokon, akik felháborodtak a hamis választási ígéreteken, az ország valós helyzetének az elhallgatásán, és nem kerestek felelősöket, az akkori vezetők pedig továbbra is békésen ülhettek a babérjaikon. Elvégre nem volt ott semmi látnivaló, csak egy országot csaptak be.

A baloldal alkotmányos válsággal fenyeget

Aki a mostani alaptörvény vagy a kormánypártok legitimációját vitatja, az egyúttal a 2012 előtt hatályos jogszabályok érvényességét és hatályosságát is vitatja – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére