Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Diákmunka vállalása esetén is jár jövőre az adómentesség a fiataloknak

888.hu, Magyar Nemzet

2021.03.26. 10:15

Magyarországon jelenleg félmillió olyan 25 év alatti fiatal él, aki esetenként végez munkát, közülük 280 ezren többnyire rendszeresen. Én magam is dolgoztam diákmunkásként, és aztán az egyetem mellett is – mondta a Magyar Nemzetnek a nemrégiben az Országgyűlés elé került, a fiatalok adómentességéről szóló törvényjavaslatról Nacsa Lőrinc, a KDNP szóvivője.

 

A Magyar Nemzet megírta, hogy a munkát vállaló 25 éven aluli fiatalok számára 2022. január 1-jétől bevezetendő adómentesség illeszkedik a kormány fiatalokat támogató intézkedéseinek sorába. Azáltal, hogy a fiataloknak jövőre nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, változatlan bruttó bér mellett is több pénzt vihetnek haza, amit megtakarításra, életkezdésre, otthonteremtésre vagy akár nyári fesztiválra, utazásra fordíthatnak.

Ennek az intézkedésnek tehát az a célja, hogy a fiatalok saját lábukra állva, minél nagyobb anyagi biztonságban indulhassanak neki az életnek. Nagyon fontos, hogy az adómentesség a diákmunkára is vonatkozik”

– emelte ki a Magyar Nemzetnek Nacsa Lőrinc.

A KDNP-s politikus emlékeztetett arra, hogy a mostani törvényjavaslat nem az első a fiatalokat és a családalapítás előtt állókat segítő intézkedés, amelyet a Fidesz–KDNP-kormány 2010 óta hozott. Példaként említette, hogy a fiatalok számára ingyenes az első nyelvvizsga megszerzése és a KRESZ-tanfolyam elvégzése, valamint 2017 óta az első alkalommal kiállított jogosítvány is térítésmentes.

Át szoktunk felette siklani, de tény, hogy minden más korosztálynál kedvezőbb hatású a fiatalokra az internet áfájának ötszázalékosra csökkentése, ami az egész Európai Unióban a legalacsonyabb, és a gyakorlatban több mint tíz százalékkal csökkentette az itthoni internetárakat”

– tette hozzá. Majd konkrét példakát is felsorolt, hogy mennyivel fog jobban járni egy 25 év alatti fiatal 2022-ben, mint 2010 előtt, a Gyurcsány-kormány idején.

Akkoriban a bruttó fizetésének 55,5 százalékát vihette haza egy magas adókulcsokkal operáló rendszerben. 2022-től már a bruttó fizetésük 81,5 százalékát kézhez kaphatják a fiatalok”

– emelte ki Nacsa Lőrinc. Hozzátette, lényeges, érezhető különbségnek tartja, hogy jövőre a fiatalok fizetésének csupán a 18,5 százalékát vonják le, míg „a prímszámok nagymestere”, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a fizetéseknek majdnem a felét elvette az állam.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a bruttó fizetés mellett a vállalkozásokat, azaz a munkaadókat terhelő adó most, 2021 tavaszán 17 százalék, míg 2008-ban ez több mint a duplája, 34,2 százalék volt, akkor látjuk, hogy

jelentős adócsökkentéseket sikerült végrehajtani az elmúlt években.

Ennek következtében a béremelésekre is jelentősen többet tudnak fordítani a cégek, mint az adóemeléshez betegesen vonzódó baloldal korában – fogalmazott a képviselő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Ezt írta Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

Nagy Ervin a 888.hu-nak: A Jobbik a stílusában is megkülönböztethetetlen a többi baloldali párttól

Nagy Ervin a 888.hu-nak: A Jobbik a stílusában is megkülönböztethetetlen a többi baloldali párttól

A XXI. Század Intézet elemzőjét arról kérdeztük, hogy miként válhatott a Jobbik nemzeti radikális pártból Gyurcsány Ferenc szövetségesévé és így a baloldali politika részévé.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére