Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Czeglédy másokat akart berakni a börtönbe maga helyett, nem sikerült

Bokor Gábor

2017.08.21. 16:28

Az Origo kiderítette, hogy az MSZP és a DK ügyvédjeként ismert Czeglédy Csabának a cége, a Human Operator Zrt. úgy próbált meg jogellenesen piaci elõnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezet által alkalmazott diákok helyett papíron a szüleiket foglalkoztatta.

A trükkel a baloldali ügyvéd vállalata alacsonyabb áron tudott felnőtteket kölcsönözni a megbízóknak, hiszen így mentesült szinte minden köztehertől. Czeglédy külön bebiztosította magát, mivel kiügyeskedte, hogy egy lebukás esetén ne őt, hanem a szövetkezeti vezetőket vegyék elő a hatóságok.

A szombathelyi önkormányzati képviselőt a hatóságok június közepén helyezték előzetesbe.

A diákokat átverő Czeglédy üzlettársaival együtt többszintes céghálót vezetett, amellyel éveken át megkerülték a közterhek fizetését. A baloldali politikus ügylete miatt több mint hárommilliárd forint kár érte az államot.

A Czeglédy vezette Human Operator Zrt. a törvényben rögzített háromoldalú jogviszonyt azért alakította át rendszeresen jogellenesen négyoldalúvá, hogy a vállalat így elvegye az alatta lévő iskolaszövetkezetektől a bevétel 20-30 százalékát.

Ezzel arra kényszerítették az iskolaszövetkezeteket, hogy ne fizessenek áfát, személyi jövedelemadót és helyi iparűzési adót, és végül ne fizessék ki a beborulásuk pillanatában az iskolaszövetkezeti diákokat sem – írja az Origo.
Diákok, akik papíron szülők

A Human Operator Zrt. a piaci konkurenciáival szemben úgy tudta elvállalni azokat a munkákat, ahol nagy létszámú diáksereget kértek a tanítási időben, hogy papíron ezen időszakban nem az iskolaszövetkezeti diákok, hanem azok szülei végezték el a Human Operator Zrt. alvállalkozóiként létrehozott iskolaszövetkezetek megbízásait.

Czeglédy saját magát is bevédte, hiszen úgy alakította a dolgokat, hogy egy lebukás esetén a büntető- és adójogi felelősség ezen érintett iskolaszövetkezetek vezetőit terheli, akik gyakran felkészületlen fiatalok voltak az Origo szerint.

Mint Czeglédy friss vagyonnyilatkozatából kiderült, míg a Human Operator Zrt. a lehető legalacsonyabb bért adta a diákoknak, addig a szoci cégvezér havi bruttó 2,4 millió forintos fizetést tesz zsebre a cég elnökeként, amelyet egy S8-as Audi luxusautóval is megfejelt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére