Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapest utcáit elöntheti a szemét: sztrájk kezdõdhet az FKF-nél

888.hu

2016.10.29. 17:33

Szinte bármikor kirobbanhat a sztrájk a Fõvárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél annyira távol áll a vezérigazgató és a szakszervezetek elképzelése a közös jövõrõl, és ebben az esetben Budapest utcáit elöntheti a szemét - tudta meg az Origo.

Az Origo úgy értesült, hogy bármikor kirobbanhat egy általános sztrájk a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél (FKF), ugyanis a gyanús tanácsadói szerződések és tenderek után Csontos István vezérigazgató nem hajlik arra, hogy a szakszervezetek által kért bruttó 10 százalékos bérfejlesztést végrehajtsa.

Sőt, Csontos szerint az FKF dolgozók túl sokat keresnek és „inkább csökkenteni kéne a bérüket”, mintsem emelni. Habár a lap úgy tudja, hogy 2012 óta nem emeltek fizetést az FKF dolgozói körében, számos munkaterületen pedig a dolgozók nem jutottak hozzá a kellő védőfelszerelésekhez sem, amelyeket előírás szerint a cégnek kellene biztosítani.

Ugyanakkor a dolgozók körében hatalmas felháborodást keltett, amikor kiderült: az ő járandóságuk fejlesztésére nincs pénze a cégnek, de Csontos luxusautójára, illetve az IT-tanácsadó cégéneknapi bruttó több százezer forintos megbízási díjára futja.

Budapestet elöntheti a szemét 

A szakszervezet bírósághoz fordul, hogy a minimális szolgáltatásokat állapítsák meg, az ott megszülető döntés után viszont már egy figyelmeztető munkabeszüntetés esetén is elboríthatja a szemét Budapest utcáit.

Korábban a Mandiner dokumentumokat tett közzé az FKF-nél tapasztalható korrupciógyanús ügyek miatt. Azt állítják: az FKF korábbi informatikai tanácsadójának SAS Group nevű cége nyert el egy olyan nettó 17,5 milliós informatikai tanácsadási keretszerződést, ahol a tanácsadóval már a tenderkiírás alatt egyeztettek, ami az összeférhetetlenségi szabályok megsértését jelenti. A közterületfenntartónál vizsgálat indult.

(Origo

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére