Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Be akarják szorítani Közép-Európát a nagyhatalmak

Nagy Gábor

2016.09.23. 11:58

Kövér László szerint Európa gyengítése mögött globális geopolitikai érdekek állnak, és abba az ütközõzóna-szerepbe akarják ismét visszakényszeríteni Közép-Európát, amelybõl a rendszerváltás hajnalán megpróbált kitörni.
A házelnök szerint a közép-európai térség a kontinens politikai és gazdasági integrációs törekvéseinek mindig a nyertese, míg a politikai és gazdasági dezintegrációnak mindig a vesztese volt.

Kövér László a szászországi parlament által életre hívott Közép-Európa Fórum budapesti tanácskozásán pénteken arról beszélt, hogy a régió vesztese volt azoknak a helyzeteknek, amikor a kontinensen belüli, illetve kívüli hatalmak próbálták érvényesíteni a befolyásukat, így Közép-Európa egy ún. ütközőzónává vált. A házelnök szerint épp ezt kell elkerülni, és a cél csakis az lehet, hogy a térség összekötő kapocs legyen az euroatlanti és az eurázsiai érdekek között.

Itt Közép-Európában, mi a közös teendőnk ma, annak érdekében, hogy holnap ne köszöntsenek ránk ismét a tegnap veszélyei."

– fogalmazott a házelnök.

Kövér László hangsúlyozta: az egymással mindig történelmi versenyben lévő közép-európai nemzetek és államok között napjainkban erős és értékes kapocs az itteni emberek hasonló kulturális, gazdasági és politikai tapasztalataiból fakadó érték- és érdekközösségen alapuló hasonló identitása.

A házelnök kitért a migránskrízisre is: vannak, akik tudatosan vissza akarnak élni a migrációval, vannak, akik általa tudatosan rombolni akarják az európai demokráciát, stabilitást és kultúrát, ennek egyik elemeként említve, hogy "a különféle fontos európai szervezetek bürokratáinak" azon – erkölcsileg és politikailag is elfogadhatatlan – törekvését, hogy ne tegyünk különbséget a gazdasági migránsok és a nemzetközi jogi értelemben menekültnek minősülők között.

Ilyen körülmények között, a realitások ilyen mértékű mellőzése esetén a migráció ügyében is józan, felelős és humánus európai önvédelemre van szükség: az európai választópolgárok véleményének a meghallgatására, az európai népakarat tiszteletben tartására, Európa külső határainak hathatós védelmére, és ezáltal a kontinensünkre irányuló illegális migráció megfékezésére, a nemzetközi jog szabályai szerint menekülteknek minősülő emberek - szülőföldjükhöz legközelebb történő – oltalmazására és – szükség szerinti befogadására, a kibocsátó országok európai erőnkhöz mért segítésére a migráció okainak felszámolásában, gyengítésében.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Saját országa Egyesült Államokkal szemben a katari foci vb-n elszenvedett vereségét ünnepelte egy iráni, amikor lelőtték.

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes, a Liverpool egykori legendás válogatott labdarúgója szerint a vb-t rendező országot már-már zaklatják, pedig éppen Nagy-Britanniában is lenne bőven tennivaló az emberi jogok érvényesítése terén. Barnes szerint a nyugati országok szurkolói emberi jogi leckéket adnak a közösségi médiában világbajnokság házigazdájának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére