Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: geopolitika

Hamarosan eldõl, hogy gyarmat marad Románia vagy polgárháborúba süllyed

Egyszerû lenne a román kormány ellen tüntetõ, külföldön dolgozó vendégmunkásokkal szimpatizálni, de a helyzet némiképp összetettebb, mint ahogy azt sokan láttatni szeretnék.

Trianon nem lezárt ügy, de az etnikai háborúval mindenki megégetheti magát

Miközben a nyugati elit az orosz propagandától félti a hatalmát, megfeledkezik azokról az aknákról, amelyeket elõdeik helyeztek el a közös Európának nevezett konstrukció alá. Sokan úgy gondolják, hogy a kisebbségi kérdést Európa már lezárta és jelesre vizsgázott belõle.

Váratlanul ismét találkozott a két koreai elnök

Szombaton a Dél- és Észak-Korea határán húzódó demilitarizált zónában találkozott a két ország vezetõje. A váratlan személyes tárgyalás a második alkalom Mun Dzsein és Kim Dzsongun között. A megbeszélés a Trump-Kim-találkozó elõkészítése érdekében zajlott.

Észak-Korea elõbb veheti célba Brüsszelt, mint az Egyesült Államokat

Egy szakértõ szerint Belgium nincs felkészülve egy "esetleges" atomcsapásra. Bruno Hellendorf - aki egy neves kutatócég munkatársa - egy belga lapnak azt mondta: bár furcsának tûnhet a párhuzam, azonban az észak-koreai rakéták hatótávolsága mégis beszédes lehet.

Trump nem biztos abban, hogy Irán betartja az atomalkut

Interjút adott a The Wall Street Journalnek az amerikai elnök, Donald Trump. Az elnök a lapnak elmondta: ha Irán megerõsödik, nem fogja tartani magát a nagyhatalmakkal és Németországgal kötött atomalkuhoz.

Kinek jó a globalizáció?

Bizarr helyzetben találhatta magát az, aki a davosi világgazdasági fórumot figyelte. A Kínai Kommunista Párt elnöke az Egyesült Államoktól védte a globalizációt. Beszédében Trump kereskedelem- és globalizációellenes terveit ostorozta a balliberális közgazdászok tapsától és Trumpot elítélõ hümmögésüktõl kísérve. Ez két kérdést mindenképpen felvet. Kinek is jó a globalizáció és milyen összefüggés van a kereskedelem és a geopolitikai között?

Merkeléknek fogalmuk sincs arról, mit akar Trump

Sötétben tapogatózik Németország. Legalábbis egy magas rangú német tisztviselõ azt állítja, nem tudják, mik Trump külpolitikai céljai.

Be akarják szorítani Közép-Európát a nagyhatalmak

Kövér László szerint Európa gyengítése mögött globális geopolitikai érdekek állnak, és abba az ütközõzóna-szerepbe akarják ismét visszakényszeríteni Közép-Európát, amelybõl a rendszerváltás hajnalán megpróbált kitörni.

Ma "Európa" a leggyengébb láncszem

Európa vonzerejét évtizedeken át az az európai életforma adta, amelyet ma mindennél sikeresebben számolnak fel.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére