Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az oroszok és a magyar szocik szerint az '56-os forradalmat a CIA szervezte

888.hu

2016.10.25. 12:28

Oroszországban is megemlékeztek a hatvan évvel ezelõtti magyarországi eseményekrõl. Az 1956-os forradalomról azt állították az orosz köztévében, hogy a nyugati titkosszolgálatok tevékeny szerepet vállaltak a szabadságharc kitörésében. Egyúttal az elsõ, "baráti országban" szított "színes forradalomnak" nevezték 1956-ot. A riportban megszólalt Havas Szófia MSZP-s politikus is, aki legitimálta a mûsort. Havas kimondta, hogy az 1956-os forradalom a nyugati imperialisták játszótere volt.

Az orosz köztévé heti politikai magazinműsorában is megemlékeztek ötvenhatról, bár nem pont úgy, ahogy mi emlékszünk rá. A Kettős Mérce által bemutatott műsorban az orosz köztévé igazgatóhelyettese, Dmitrij Kiszeljov a hruscsovi olvadás mellett a nyugati titkosszolgálatoknak tulajdonította a forradalom kitörését, összehasonlítva azt a 2003-as georgiai és a 2004-es ukrán forradalmakkal:

a lap szerint az első, baráti országban szított színes forradalomnak nevezték a magyar forradalmat.

Az orosz műsorvezető rendületlenül ismételgeti, hogy a budapesti harcok során hétszáz szovjet katona vesztette életét, miközben a több ezer áldozatról csak a műsor vége felé tesz egy rövid említést. A riportban egy ízben pogromként emlegetik a felkelést, majd kiemelik, hogy „ezrével engedtek el nácikat a börtönökből” – olvasható a Mandiner tudósításában. 

Az orosz propagandaműsort Havas Szófia MSZP-s politikussal sikerült legitimálni, ő arról beszélt, hogy:

a forradalmárok házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat, illetve a forradalom nem törhetett volna ki a CIA által kiképzett, volt nácikból álló diverzánsosztagok nélkül, akik a fasiszta-ellenforradalmi puccsot voltak hivatottak előmozdítani."

Havas, az MSZP egészségügyért felelős politikusa lényegében egyetért az orosz műsor állításaival, sőt megerősíti a műsorvezetőt az igazában. Az orosz köztévé riportjának végén azt a tanulságot vonta le, hogy:

az ’56-os események megmutatták, milyen katasztrófába torkollhatnak a hirtelen elmozdulások.”

Mit tudnak az oroszok 1956-ról?

Pár napja érdekes felmérést tett közzé, az azóta „külföldi ügynöknek” minősített Levada Központ. A Központ arról kérdezte a választókorú orosz lakosságot, hogy ismerik-e az ’56-os eseményeket. Az eredmények a következőképp alakultak:

  • Igen, jól ismerem az eseményeket: 5%
  • Hallottam, vagy olvastam róla: 16%
  • Valamit hallottam róla, de nem tudnám pontosan megmondani: 22%
  • Nem, semmit nem tudok róla: 57%

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy  jogosan avatkozott-e be (értsd: verte le a forradalmat) a Szovjetunió. A válaszadók 35 százaléka inkább egyetértett, 15 százaléka teljesen egyetértett az intervencióval. 

Tehát, a megkérdezettek többségének fogalma sincs arról, hogy mi zajlott le Magyarországon 1956-ban, de a beavatkozást jogosnak tartja. 

Orosz nyelven itt érhetőek el az adatok.

(Mandiner)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így lézengtek a „tömegek” az előválasztáson

Így lézengtek a „tömegek” az előválasztáson

Képeken mutatjuk be az ellenzék előválasztását, amelyet azonban mi inkább a nevén nevezünk. Lássuk az ellenzék újabb cicaharcát!

Pokolgéppel akarták likvidálni Heinz-Christian Strachét és családját

Pokolgéppel akarták likvidálni Heinz-Christian Strachét és családját

Az osztrák sajtó szerint pokolgépes merényletet terveztek még hivatali ideje alatt Heinz-Christian Strache korábbi alkancellár és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke, valamint családja ellen Ausztriában.

Egész Európa megszenvedi a jelenlegi hőhullámot

Egész Európa megszenvedi a jelenlegi hőhullámot

Az elmúlt napokban tapasztalt rekkenő hőséget nemcsak itthon nehéz elviselni, hanem egész Európában.

Észak-afrikaiak erőszakoltak meg egy nőt Milánóban

Észak-afrikaiak erőszakoltak meg egy nőt Milánóban

Rendőrségi források szerint migránsok kifosztottak és csoportosan megerőszakoltak egy brit turistát Olaszország második legnagyobb városában, Milánóban.

Megújul a baloldal: két évvel ezelőtti beszédet mondott el újra Tóth Bertalan

Megújul a baloldal: két évvel ezelőtti beszédet mondott el újra Tóth Bertalan

Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan szinte szóról szóra ugyanazt a beszédet mondta el a 2020-as költségvetés kapcsán a parlamentben, mint amit 2017-ben mondott el.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére