Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Bertha László

2019.05.27. 13:00

A Fidesz-KDNP a máltai kormánypárt mellett az egyetlen olyan politikai erő Európában, amely 50% feletti eredményt ért el az EP-választáson.

Rekordrészvétel mellett ért el rekordgyőzelmet Magyarországon a Fidesz-KDNP a vasárnap megtartott európai parlamenti választáson. A hivatalos előzetes eredmények szerint a kormányzó pártszövetség a voksok 52,14 százalékát szerezte meg.

Fotó: MTI

Európai viszonylatban a Fidesz-KDNP-nél egyedül a máltai munkáspárt (55,9%) ért el jobb eredményt országos listán, ám az arányokat tekintve a Fidesz-KDNP aratta a legnagyobb különbségű győzelmet egész Európában, hiszen a második DK mindössze a szavazatok 16,2%-át tudhatja magáénak, míg a máltaiaknál a második helyen végző nemzeti párt 36,2 százalékot szerzett.

Mindez azt jelenti, hogy ma Európában a jobboldali pártok közül a Fidesz-KDNP az egyetlen olyan politikai erő, amely abszolút többséggel büszkélkedhet a 2019-es EP-választáson, míg bizonyos országokban 15%-os eredménnyel is relatív többséget és győzelmet lehetett szerezni a választáson.

A Fidesz-KDNP nagyarányú győzelme jelzi, hogy a nyugat-európai országokkal ellentétben Magyarországon stabil kormányzás működik, az emberek többsége pedig a kormányzó erő mögött áll. Ez többek között sem az Egyesült Királyság, sem Németország, sem pedig Franciaország esetében nem mondható el.

További érdekesség, hogy az értékválságban lévő, közel 40 mandátumot veszítő Európai Néppárt frakciójában is a harmadik legnagyobb létszámmal lehet jelen a Fidesz-KDNP, mindezt úgy, hogy Magyarország összesen 21 képviselőt delegálhat az Európai Parlamentbe. Hogy ezek után mi lesz a Néppárt sorsa, az már a jövő zenéje.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére