Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Annyira független a HVG és a 24.hu, hogy már most Karácsony 2024-es szekerét tolják

888.hu

2020.08.05. 16:15

Vagy a 2022-est?

A HVG készíttetett egy közvélemény-kutatást a Mediánnal a főpolgármester-választással kapcsolatban, ahol Karácsony Gergely népszerűségét mérték egy fiktív Fidesz-jelölttel szemben, amióta pedig kijött, az egész ellenzéki sajtó ezt futtatja gőzerővel.

Az eredmény szerint ugyanis a támogatottságok nem igazán változtak tavaly ősz óta: ha most vasárnap lennének az önkormányzati választások, akkor Karácsony Gergely 50-45 arányban verne meg egy fiktív fideszes jelöltet. A közvélemény-kutatásból emellett kiderül még,

  • hogy a kormánypártoknak továbbra sem sikerült növelniük népszerűségüket a fővárosi fiatalság körében, ugyanis mindössze minden negyedik fővárosi fiatal kormánypárti;
  • hogy a főváros és a kormány viszonyáért a lakók többsége Karácsonyt, vagy őt is hibásnak tartja;
  • a Lánchíddal kapcsolatos totojázásért viszont mindössze a lakók harmada okolja a főpolgármestert.

Karácsonyt simán újraválasztanák, pedig megosztottak a budapestiek

A kormány és a főváros közötti tartós feszültség, a folyamatos konfliktusok a szemben álló szavazótáborok megszilárdulását hozták. Ez azt is jelenti, hogy ha „most vasárnap„ újra főpolgármester-választás lenne, Karácsony Gergely megismételné tavaly októberi győzelmét.

Most tekintsünk el attól, hogy egyébként a polgármester-választás nem kétszemélyes, értelmetlen fiktív ellenféllel szemben összehasonlítani bárkinek az esélyeit, és hasonlók, de ami igazán érdekes, az az, hogy

miért tolja két kézzel Karácsony szekerét négy és fél évvel a következő polgármester-választás előtt két, magát politikailag függetlennek tituláló lap?

Esetleg valami mást, valami sokkal közelebbit akarnak előkészíteni ezekkel a megrendelt kutatásokkal az egyébként hivatalosan „pénzszűkében” lévő, az „Orbán-rezsim” miatt a „csőd szélén álló” lapok?

Az ehhez hasonló töltött kérdések is csak azt bizonyítják, mennyire az egyik álláspontot akarják az olvasók torkán lenyomni a ballib lapok.

Annyi biztosan kiderül, hogy a konzervatív oldalnak fel kell kötnie a gatyáját, és meg kell tudni szólítania a fiatalokat, ha nem akarjuk magunkat hamarosan a 2019-es brit helyzetben találni, ahol a legfiatalabbak közül már csak a minden tizedik szavazó konzervatív... ami még úgy is elrettentő, hogyha tudjuk, hogy egyébként a felük már valószínűleg bevándorló hátterű.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére