Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amíg a baloldal csak elvett a családoktól, a kormány támogatja őket

888.hu, MTI

2021.05.06. 16:40

Soha nem fordított még kormány ekkora összeget családtámogatásokra, mint amennyi a 2022-es büdzsé tervezetében szerepel – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

 

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, hogy

a jövő évi költségvetés Országgyűlés előtt lévő tervezetében is kiemelt helyet kap a családok támogatása és védelme.

Jövőre az idei összegnél 483 milliárddal több jut a családoknak, ami azt jelenti, hogy összesen 2778 milliárd forint áll majd rendelkezésre a családok védelme érdekében.
Ez csaknem háromszor akkora összeg, mint az utolsó, 2010-es baloldali költségvetésben volt. Ezzel szemben amikor a baloldal volt hatalmon, mindig csak elvettek a családoktól – mondta.

Emlékeztetett, a baloldal megszüntette az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, a családi adókedvezményt, és csökkentette a gyes és a gyed időtartamát. Meg akarták adóztatni a családi pótlékot és az anyasági támogatást, „az egekbe emelték a rezsit és az adókat” – fűzte hozzá.

 

Gyurcsányék a nehéz időkben, a válság idején is csak elvettek a családoktól, mert családellenes politikát folytattak”

– fogalmazott a kormánypártok véleményét összegezve Nacsa Lőrinc, hozzátéve: ráadásul az elmúlt években sem voltak hajlandók megszavazni a gyermekeseknek szóló támogatásokat.

A Fidesz–KDNP azonban más utat választott, hiszen a koronavírus-járvány okozta válságból úgy lehet kilábalni minél gyorsabban, ha továbbra is a családok mellett állnak, és támogatják őket. Ebben segít a jövő évi költségvetés is – mondta a politikus.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére