Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiverte a momentumos szemét a kispesti lopás

M. Kovács Róbert

2020.02.05. 11:48

Négy hónappal azután leplezte le MSZP-közeli politikustársai korrupciógyanús ügyeit Paróczai Anikó, a Momentum XIX. kerületi képviselőnője, hogy Lackner Csaba és Kránitz Krisztián ügye nyilvánvalóvá vált. Hiába kérdeztük, mi tartott ennyi ideig, a kerület „átláthatósági tanácsnoka” nem válaszolt.

„Nagy lopás Kispesten” címmel adott közzé videót még vasárnap a Momentum XIX. kerületi képviselőnője, Paróczai Anikó, amelyben azt látja bizonyítottnak, hogy a helyi MSZP korábbi tagja, a kiszivárgott videójában gyanús fehér port lobogtató Lackner Csaba és a párt volt képviselője, Kránitz Krisztián, aki most a kerület vagyonkezelésért felelős cégének ügyvezetője, gyanús üzelmekben érintettek. Mint emlékezetes, a Lacknerről készített videófelvételen, az akkor még MSZP-s (azóta kizárt) képviselő arról beszél, hogy mennyit kell visszaosztani Kránitznak a kerületi beruházások értékéből.

Már az is bűzlik, hogy bár Lacknert a szocialisták az eset után kizárták, független képviselőként azért még „véletlenül” jelölte a szociális és lakásügyi bizottság élére Gajda Péter MSZP-s polgármester, és a most leleplező videóval előálló Paróczai Anikó meg is szavazta kinevezését, csak az ülés után tiltakozott és követelt új szavazást.

Főként azért nehezen érthető ez a tempó, mert a Lackner-féle videó már az önkormányzati választások előtt napvilágot látott, a Magyar Nemzet pedig tavaly október 18-án már megírta, hogy a birtokukba jutott dokumentumok szerint Kránitz 35 millió forintos ingatlant vett a spanyol tengerparton. Na, ezt a spanyolviaszt találta most fel a Momentum nagy leleplezője, akit egyébként az önkormányzat alakuló ülésén „esélyegyenlőségi és átláthatósági tanácsnokká” neveztek ki.

Egyetlen választ sem kaptunk, amikor Paróczai Anikót arról kérdeztük írásos megkeresésünkben, hogy:

– Amikor a Magyar Nemzet 2019. október 18-án – szintén dokumentumokra hivatkozva – megírta Kránitz gyanús ingatlanvásárlását, akkor sem Ön, sem más az ellenzéki közös listáról bekerült képviselő nem kifogásolta ezt, mi történt azóta?

– Miért tartott több mint 3 és fél hónapig, hogy egy aláírt szerződésről (amelynek részletét az MNO nyilvánosságra hozta) kiderítsék, hogy az valódi?

– Miért szavazott Ön is Lackner szociális és lakásügyi bizottsági elnöki kinevezése mellett?

– Mivel Ön és ellenzéki képviselőtársai is a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd közös listájáról kerültek a XIX. kerületi önkormányzat képviselő-testületébe, miért okoz ekkora nehézséget, hogy a Kránitz nevéhez kötődő korrupciós botrány (az Ön megfogalmazása szerint „Nagy Lopás”) ellenére eltávolítsák a testületből az ügy másik főszereplőjét, Lackner Csabát?

A kerület egyik fideszes önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, hogy az alakuló ülésen ők is hiába faggatták az átláthatósági tanácsnokot, vajon mit tesz majd a Lackner-ügyben, ott sem válaszolt a kérdésekre.

– Lényegében azt mondta, hogy ő elsősorban az egyenjogúság kérdésével foglalkozik. Amikor később újra feltettük neki a kérdést, hogy mit tesz a vagyonkezelő cég körül felmerült korrupciógyanú ügyében, azt a választ adta, hogy kapott egy háromezer soros táblázatot a szerződésekről, azt tanulmányozza – mondta el a 888-nak Dódity Gabriella, aki biztosított arról: a február 19-i testületi ülésen újra felteszik a kérdést Paróczai Anikónak.

Hátha nekik válaszol majd…

Ráadásul az MSZP-s polgármester, Gajda Péter a momentumos leleplezés után is helyénvalónak találja, hogy Kránitz vezeti továbbra is a kerület vagyonkezelő cégét. Utóbbi viszont azzal magyarázkodik, hogy az említett spanyolországi ingatlan megszerzését igazoló dokumentumok csak 2019-ben kerültek a birtokába, így azt nem kellett feltüntetnie a 2018-as tárgyévi vagyonnyilatkozatában. Ebben viszont csak az a szépséghiba, hogy a Magyar Nemzet korábbi írása szerint az ingatlanra 2018. július 13-án aláírt előszerződést a település jegyzője 2018. október 26-án ellenjegyezte, a dokumentum pedig 2018. december 5-én jogerőre emelkedett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vírushíradó

Vírushíradó

Meghaladta az 5,5 milliót világszerte az igazolt fertőzöttek száma.

Nem adott igazat az újságíróknak az Emberi Jogok Európai Bírósága

A parlamenti működés zavartalanságának biztosítása és a képviselők jogainak védelme ugyanis legitim korlátozási indok.

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Európai Unióval foglalkozó cikksorozatunkban megpróbáljuk bemutatni az államszövetség születését, történetét, működését, és mérlegre helyezni előnyeit és hátrányait. Második részben azt mutatjuk be, hogyan bukott meg az az uniós hadsereg hatvan évvel ezelőtt, ami miatt az egész szervezet eredetileg megszületett.

Egyre több olasz tartományban nem regisztrálnak új beteget

A halottak huszonnégy óra alatti emelkedése az egymást követő harmadik nap száz alatt maradt.

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

A sokat kritizált koronavírus-törvény ugyanis emberéletek ezreit mentette meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére