Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alapjogokért Központ: Két egymást kizáró vízió jelent meg

888.hu

2021.11.18. 17:05

2021. május 9-én kezdődött az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat, amely jövő év áprilisáig tart. Ez a konferencia lehetőséget biztosít az európai polgároknak, hogy kifejtsék véleményüket az unió jövőjéről. Most a konferencia a félidejéhez ért. Az eddigi munkát értékelte csütörtökön az Alapjogokért Központ.

 

Az Alapjogokért Központ az elmúlt hetekben két nemzeti vitacsoportnak is a házigazdája volt. 2021. október 9-én „Európai uniós értékek és jogok: jogállamiság, demokrácia, biztonság és szubszidiaritás – a szuverenitás, a kereszténydemokrácia, valamint a tagállami-intézményi hatáskörök tükrében” témában, november 12-én pedig „A politikai akaratképzés kiszervezése a demokratikus intézményekből az NGO-k részére – Fókuszban: a gender-ideológia” címmel tartottak vitacsoportot – írják.

A csütörtöki workshopon Kovács István, a központ stratégiai igazgatója és Kovács Attila közgazdász, projektvezető beszélt a vitacsoportok eddigi munkájáról.

Kovács István szerint két egymással versenyző és egymást kölcsönösen kizáró vízió jelent meg. Az egyik az Európai Egyesült Államok víziója, amely egy föderatív irányzat. Eszerint a tagállamok hatáskörének a jövőben szűkülnie kell, és egy idő után már nem is lesz szükség a tagállamokra. A másik pedig az, amit az Alapjogokért Központ is képvisel, amely a józan észt tartja szem előtt, és az olyan klasszikus európai értékeket, mint például a szubszidiaritás. Ez egy szuverenista álláspont. Arra is kitért, hogy a kezdeményezés alapvetően a föderalista nézőpontnak akar megágyazni, ezért nagyon fontosnak tartja, és buzdít mindenkit arra, hogy hallassa a hangját annak érdekében, hogy ne az Európai Egyesült Államok víziója felé haladjon az EU.

Kovács Attila többek között arról is beszámolt, hogy ha megnézzük a vita lebonyolításának intézményi hátterét és menetét, akkor egyértelműen kirajzolódik, hogy a föderalista erők felé lejt a pálya. Az online felületekre feltöltött véleményeket rendszeresen moderálják, és így az Alapjogokért Központ számos észrevételét is törölték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Máris nagy az elégedetlenség a német kormánnyal szemben

Bő hat héttel az SPD, a Zöldek és az FDP új szövetségi kormányának megalakulása után a németek többsége nincs megelégedve a kabinet munkájával – állítja egy friss közvélemény-kutatás.

Szexuális zaklatással vádolnak egy holland rappert

Szexuális zaklatással, nemi erőszakkal vádolják az egyik zenei tehetségkutató televíziós műsor, a The Voice of Holland vezető személyiségeit – jelentette pénteken a holland sajtó.

Halálkampány rablógyilkossággal fűszerezve

Halálkampány rablógyilkossággal fűszerezve

Márki-Zay Péter (MZP) megint rátett egy lapáttal. Mintha azt gondolná, hogy minél durvább állításokkal vádolja a kormányt, annál jobban riadnak meg tőle a jobboldali szavazók, s vándorolnak át a baloldalhoz.

Jordan Peterson szerint lerombolja az oktatást a woke-ideológia

Jordan Peterson szerint lerombolja az oktatást a woke-ideológia

Dr. Jordan Peterson klinikai szakpszichológus a közelmúltban felfedte, hogy lemondott a Torontói Egyetemen betöltött tisztségéről, a „diverzitás, befogadás és egyenlőség„ elborzasztó ideológiája miatt, amely lerombolja az oktatást és az üzleti életet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére