Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder: a nemzeti érzés nemcsak felemel

Bertha László

2016.08.20. 10:28

Áder János arra intette az augusztus 20-ai katonai tisztavatás részvevõit, hogy legyenek büszkék magyarságukra, a magyarok eredményeire, a magyar találmányokra és a magyarok találékonyságára.
BUDAPEST, 10:28

Áder János arra intette az augusztus 20-ai katonai tisztavatás részvevőit, hogy legyenek büszkék magyarságukra, a magyarok eredményeire, a magyar találmányokra és a magyarok találékonyságára.

A köztársasági elnök az Országház előtti esküt tett katonáknak úgy fogalmazott, hogy

mi ma is Szent István népe vagyunk, egy sokszínű nemzet, amely oly sokszor a maga erejéből forgatta a történelem kerekét. Forradalmak, neves és névtelen hősök népe, a meghurcoltaké, a kitaszítottaké, az üldözötteké, a csökönyös újrakezdőké, a hittel teli újjáépítőké, a szabadságához mindenáron ragaszkodóké.”

Áder János beszédében kiemelte, hogy a hazaszeretet nem temettük el a múlt nagyjaival, a „hősiesség nincs szobrokba dermesztve”, hiszen hősiesnek lenni nemcsak történelmi cselekedetek révén lehet, hanem becsületes munkával, kitartó szorgalommal és tiszteletreméltó teljesítménnyel is.

Az államfő szerint a magyaroknál senki nem tudja jobban, hogy milyen a balsors, de volt bennünk annyi tehetség, küzdeni tudás, hit és szorgalom, hogy bárhonnan visszakapaszkodjunk, hogy újra önmagunk lehessünk.

És valóban, ma is tőlünk, csakis tőlünk függ, hogy tudunk-e élni lehetőségeinkkel, hogy a legjobb arcunkat mutatjuk-e a világnak.”

– tette hozzá a köztársasági elnök.

Áder János szerint, ha a magyarok tudnak örülni egymás sikerének, illetve a nehéz időkben is kitartanak egymás mellett, akkor az

összetartozás élménye velünk marad: az ünnep után a hétköznapokban, a győzelmek után a megpróbáltatások idején, az elbukás után az újrakezdéskor.”

Az államfő elmondta, hogy a riói olimpia alatt többször is meg lehetett tapasztalni, hogy a „nemzeti érzés nemcsak felemel, hanem visz, repít is magával”. Áder János azt kérte a magyaroktól, hogy legyenek büszkék sportolóikra, és érezzék azt, hogy együvé tartoznak, amikor a dobogó tetején magyarok állnak.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére