Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A választók sokkal jobbnak ítélik Tarlós városvezetői munkáját Karácsonynál

888.hu

2020.10.10. 11:00

Egy éve nyerte el a főpolgármesteri széket Karácsony Gergely, s támogatói tábora azóta is nagy Budapesten. A fővárosiak közel fele Karácsony-kedvelő.

Ugyanakkor konkrét döntései és elődjével összevetett teljesítménye alapján kevés dolognak örülhet az évfordulón. Tarlós István vezetésével közel kétszer többen elégedettek, mint a baloldali utódjáéval – írta a Nézőpont Intézet elemzése.

Régóta tudott tény, hogy Karácsony Gergely népszerű politikus, azon kevés közéleti személyiség közé tartozik, akiknek az imázsát konkrét ügyek sem tudják csorbítani. A Nézőpont Intézetnek az önkormányzati választás évfordulóján készített kutatása szerint a fővárosiak 48 százaléka kedveli és 42 százaléka nem kedveli Karácsony Gergelyt, amely arányszámok hajszálpontosan megegyeznek a tavalyi főpolgármester-választás végeredményének arányszámaival (akkor 51 százalékkal győzött Karácsony, Tarlós István 44 százalékot szerzett).

Forrás: Nézőpont Intézet

A változatlan támogatottság azért is érdekes, mert az elmúlt egy évben kevés látványos és fontos döntést hozott az új városvezetés, amellyel elégedettek lennének a budapestiek. A nehezen kialakuló városházi koalíció először a BKK vezetőváltásával, később a rakpart szimbolikus lezárásával, s végül a koronavírus járványügyi, majd gazdasági nehézségeinek kezelésében mutatott inaktivitással hívta fel magára a figyelmet. Ezekben az ügyekben sodródott a fővárosi vezetés, de saját témáival sem volt sokkal sikeresebb.

A hajléktalanpolitika ügyében nem érez a többség koraősszel romlást, a fővárosiak 37 százaléka nem lát több fedél nélkülit az utcán, mint korábban (22 százalékuk igen). Ugyanakkor a hirtelen megfestett kerékpár-sáv ügyében nincs többsége a főpolgármesternek,

a budapestiek 55 százaléka szerint rossz döntés volt „ideiglenes kerékpár-sávok felfestése több forgalmas útszakaszon”

(36 százalékuk szerint jó). A forgalomlassító intézkedések szintén nem örvendenek nagy támogatásnak, a fővárosiak 43 százaléka szerint született jó döntés (38 százalék szerint nem). Így egy év távlatából kijelenthető, Karácsonynak nincs sikertörténete.

Forrás: Nézőpont Intézet

A főpolgármester hiányzó eredményei magyarázhatják a már említett népszerűség alapján meglepően gyenge szereplését az elődjével összevetve. Arra a kérdésre, hogy

„ki vezette eddig jobban Budapestet” Tarlós Istvánt a budapestiek 46, Karácsony Gergelyt csak 26 százaléka választotta (a két név közül).

A népszerűségből tehát nem következik az elégedettség, s az újraválasztás automatikusan. Abban a kérdésben, hogy maradjon-e a következő választás után Karácsony vagy ne maradjon, 40-40 százalékos döntetlen alakult ki a két tábor között.

Forrás: Nézőpont Intézet

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Politikai okokból terjeszt álhíreket és támadja a vakcinákat a baloldal

Politikai okokból terjeszt álhíreket és támadja a vakcinákat a baloldal

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta kizárólag aktuálpolitikai szempontok motiválják a baloldali politikusokat, ezért támadják minden fronton a járvány elleni védekezést, és ezért keltenek hangulatot bizonyos vakcinákkal szemben, illetve terjesztenek álhíreket – mondta élő videóelemzésében Deák Dániel.

Fekete-Győr András már meg is kezdte a sivalkodást

Fekete-Győr András már meg is kezdte a sivalkodást

A Momentum elnöke továbbra is az EU-ra várna.

A demokraták egy életre el akarják tiltani Trumpot a politikától

Mindeközben az amerikai republikánus szenátorok február közepéig nem akarják elindítani a Donald Trump korábbi elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárással (impeachment) kapcsolatos meghallgatásokat – közölte Mitch McConnell, a szenátus (felsőház) republikánus párti kisebbségének vezetője.

A magányos harcos

Magyarország egy magányos harcos, mivel Magyarország az EU első tagállama, amely engedélyezi az orosz vakcinát – írta a Courrier International a Financial Times.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére