Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szegediek szerint távozniuk kell Botka embereinek

Csordás Bettina

2018.10.11. 12:30

A szegediek döntõ többsége szerint távozniuk kell posztjukról Botka László (MSZP) börtönbüntetésre ítélt munkatársainak - jelentette ki a KDNP helyi elnöke.

Az önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján elmondta:

A Fidesz-KDNP közvélemény-kutatása alapján a válaszadók 83 százaléka szerint nem vezethetik olyanok Szegedet, akiket hivatali munkájukkal összefüggésben börtönbüntetésre ítélt a bíróság.

A szegedi közgyűlés kereszténydemokrata frakcióját vezető politikus kifejtette, a Fidesz-KDNP-nek számít az emberek véleménye, ezért ismételten felszólítja Solymos László alpolgármestert, mondjon le, valamint Botka László polgármestert, hogy mentse fel Mózes Ervin címzetes főjegyzőt és a polgármesteri kabinet vezetőjét.

A Gyulai Járásbíróság október 2-án a Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi vezetőjét, valamint a cég korábbi parkolási üzletág-vezetőjét társtettesként, Szeged címzetes főjegyzőjét, egyik alpolgármesterét, valamint a polgármesteri kabinet vezetőjét felbujtóként jelentős, illetve nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A vádlottakat a bíróság hat és tíz hónap közötti, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta.

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. Olyanok is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.

Az ügyészség súlyosbításért fellebbezést nyújtott be, és kérte, hogy a másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék a Szegedi Közlekedési Kft. korábbi irányítóit tiltsák el a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól.

Haág Zalán az elsőfokú ítéletet követően távozásra szólította fel az érintetteket, majd a Fidesz és KDNP képviselői rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezték, ám a testület határozatképtelen volt, mert a városvezetést támogató képviselők – az ülést vezető alpolgármester kivételével – nem jelentek meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére