Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A soron következõ EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

Csordás Bettina

2018.11.15. 21:55

A jövõ évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövõjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyûlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

A nyáron kezdődött szlovák V4-elnökség keretében tartott találkozó fő témái az EU jövője és a 2019-es EP-választások voltak. A találkozón vendégként Németország és Franciaország házelnökei is részt vettek – írja az MTI.

Megérett az idő egy valódi értékvitára az Európai Unió jövőjéről, mert az uniós politikában nincs konszenzus a további uniós integráció értékalapú kérdéseiben"

– közölte az Országgyűlés elnöke beszédében.

A következő EP-választás azért lehet nagy hatással az unió jövőjére, mert ennek a vitának az a tétje, hogy az unió az integráció vagy a dezintegráció útján halad-e tovább, a tavaszi voksolás pedig az első olyan lehet, amelyen a választók a tagállami kormányok európai jövőképét teszik mérlegre" 

– hangsúlyozta Kövér László.

Szerinte a demográfia, az identitás és a kormányzás, s az ezekre a kérdésekre adott válaszok kölcsönös elfogadása vagy elutasítása döntheti el, hogy az EU az integráció vagy a dezintegráció útján halad-e tovább a jövőben.

Az európai értékvita egyik táborában a gyermeknélküliség, az identitásnélküliség és államnélküliség hívei vannak, a másik táborban pedig a gyermekvállalás, az identitásvállalás és a nemzeti államok hívei találhatók. Magyarország az utóbbiak közé tartozik" 

– tette hozzá a magyar házelnök.

Kövér László szerint, a demográfiai és az identitáskérdésekre adható válaszok ellentétesek ugyan, de nem zárják ki egymást, mert minden népnek joga van dönteni a saját jövőjéről.

Magyarország tiszteletben tartja más tagállamok ezzel kapcsolatos nézeteit, de ugyanezt tőlük is elvárja" 

– jelentette ki az Országgyűlés elnöke a migrációval kapcsolatban.

Magyarország a demográfiai és gazdasági kihívásokra a választ nem a bevándorlás támogatásában, hanem a népesség természetes növekedésének elősegítésében látja"

– fűzte hozzá.

Kövér László úgy fogalmazott: "Az illegális migrációt megállítani, a külső határokat védeni, valamint a harmadik országokkal történő együttműködést elősegíteni szeretnénk". Szerinte ebben a kérdésben a V4-ek józan észre épülő, logikus álláspontja egyre inkább kezd teret nyerni.

A házelnök végezetül a nemzeti konzultációk gyakorlatáról is szólt, hangsúlyozva: az emberekkel való konzultáció nem populizmus, hanem maga a demokrácia.

Mindent a népért, mindent a néppel együtt, semmit a népről a nép feje felett"

– idézte Kossuth Lajos szavait. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére