Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A Nyugat a második világháborúban nem az egyetemes szabadságért harcolt, hanem saját szabadságáért"

Bokor Gábor

2018.02.25. 20:00

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetõje vasárnap, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett megemlékezésen elmondta, hogy tévedésben élni szabad, hazugságban élni tilos, a kommunisták materializmusa pedig a lényegét tekintve volt hazug.

A politikus kifejtette, hogy a kommunista rendszer lélek és hit nélküli kiszolgálókat kívánt, akik az emberből és a földi létből csak azt fogadták el, ami fizikailag megfogható volt, ezért félelemből táplálkozó gyűlöletet éreztek, ha valakiről nyilvánvaló volt, hogy tudja, az életben a láthatatlan fontosabb a láthatónál, a szellem az anyagnál, a hit az erőnél, a lelki közelség a fizikai távolságnál, az eleve elrendeltség a hazugságból felépült akadályoknál.

Kifejtette, hogy a kommunisták tudták, hogy az egyházakat és híveiket kell megtörni, mert a hit igazsága és állhatatossága a legnagyobb veszély a hazugságban alakuló diktatúrára, egy olyan totalitarizmusra, ahol a belső szabadságukat kevesen tudják megőrizni.

Ezreket gyilkolt meg, százezreket nyomorított és milliókat tett tönkre az a rendszer, amely először száz éve jutott hatalomra a világban, s amelyet a tanácsköztársaság dicstelen 133 napja alatt ismerhetett meg Magyarország. A második világháború végén a kíméletlen gyilkolásból és erőszakból vált nyilvánvalóvá, hogy a német megszállást felszabadulás nélküli szovjet megszállás követi"

– fogalmazott Gulyás, aki szerint a térség államait az a Sztálin tekinthette amerikai és brit jóváhagyással hadisarcnak, aki saját kommunista elvtársai számára már jóval korábban sztahanovista versenyt hirdetett gyilkolásból, kínzásból, megfélemlítésből, a nemzetek elnyomásából, kiéheztetéséből és bekebelezéséből, ezt pedig a világháború végeztével Közép-Európára is kiterjesztette.

Gulyás Gergely idézte a Gulágot megjárt Alekszandr Szolzsenyicint és kijelentette, hogy a Nyugat a második világháborúban nem az egyetemes szabadságért harcolt, hanem saját szabadságáért. A politikus elmondta, hogy mérföldkő volt a kommunista hatalom kiépítésében, amikor 71 éve ezen a napon, mit sem törődve a joggal, letartóztatták, majd a Szovjetunióba hurcolták Kovács Bélát, a kisgazdapárt főtitkárát, aki aztán csak 1956-ban szabadult a fogságból.

Ez az esemény volt a totalitárius diktatúra kiépítését kísérő terror kezdete, amikor a nácik örökébe lépő kommunisták az Andrássy út 60-at is barnáról vörösre festve birtokba vették"

– közölte Gulyás Gergely, aki emlékeztetett, hogy az elhurcolt politikus bűneként – sok társához hasonlóan – azt rótták fel, hogy szabad, független, keresztény Magyarországot akart.

Az eseményen beszélt Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója is, aki a hagyományos és a modern hazugság közti különbségről beszélt, mondván, az előbbi lényege szerint elrejt, az utóbbi pusztít; Hannah Arendt fél évszázaddal ezelőtt leírt gondolatához azt fűzte hozzá, hogy "mi, Közép-Európában magunkra maradtunk a kommunizmus emlékezetével", de legalább nem kell hallgatnunk arról.

A kommunizmussal kapcsolatos hazugságoknak két fajtáját is ismerjük, hiszen előbb a valódi természetét nemes jövőképpel leplező ideológiával találkoztunk, majd azzal, hogy nem kell tanulnunk a történtekből"

– mondta Schmidt, majd hozzátette, hogy a kommunizmus bűnei felett nem csak, hogy nem született ítélet, mint Nürnbergben a nácizmus felett, de történelmünk eddigi leghosszabb totális diktatúrájához az úgynevezett fejlett Nyugat ma is megengedően, elnézően, sőt gyakran némi rokonszenvvel viszonyul.

Véleménye szerint ők nem értették meg, mi a kommunizmus, nem értik tehát a posztkommunizmust sem, nem élték meg úgy, mint mi, "ezért nem értenek meg bennünket".

Kiismertük a kommunizmust, annak tökélyre fejlesztett módszereit, amelyek legfontosabbjai közé tartozott a nyelv kisajátítása, a szavak jelentésének meglopása, a hagyományos identitások üldözése, ezért túlélők vagyunk"

– mondta.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Csaknem 320 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák az első nap

A választási irodák szombaton, a kampány első napján 318 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek – közölte a Nemzeti Választási Iroda.

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket szombaton az Amazonas vidékének mintegy három hete lángoló dzsungelében a hivatalos adatok szerint.

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Választási csalás gyanúja miatt nyomoz egy szavazatszámláló ellen a potsdami államügyészség. A fiatal férfi a bevándorlásellenes AfD-re leadott szavazatokat szándékosan a Zöldekhez számolta.

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Aggasztó adatok kerültek nyilvánosságra, egyre több keresztény sírt gyaláznak meg világszerte, melyek mögött a fokozódó keresztényellenesség áll.

Már érkezett is megrendelés a magyar repülőgépre

Már érkezett is megrendelés a magyar repülőgépre

Megrendelték az első példányt a Magnus Aircraft Zrt. pécs-pogányi repülőtéren lévő gyárában készülő, magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépeiből.

A kormánypártok építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

A kormánypártok építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke komoly indulatokra és hazugságokra számít az ellenzéki pártoktól a most kezdődő kampányidőszakban.

Publik Ligája: Fodor-Horváth vs. Bayer

Publik Ligája: Fodor-Horváth vs. Bayer

Publik Ligája második forduló: Fodor-Horváth Zsófia vs. Bayer Zsolt versenyez a „foci” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére