Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: emléknap

Legyen nemzetközi emléknapja a kommunista diktatúrák áldozatainak!

Legyen nemzetközi emléknapja a kommunista diktatúrák áldozatainak!

A kommunista diktatúrák áldozatainak nemzetközi emléknapjáról nyújt be kezdeményezést az ENSZ-nek Magyarország – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

„Az Aranycsapat olyan csapat volt, amelyet a világ azelőtt és azóta sem látott”

Erről Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszélt a 7-1-es magyar-angol labdarúgó-mérkőzés 65. évfordulója alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón.

A kommunista barbárság és a nyugati közöny rengeteg magyar halálát okozta

Ennek az emléknapja pedig a mai nap, november 25-e. Ma van a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.

Hétfõn a holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából a Holokauszt Emlékközpontban megemlékezést, a "Cipõk a Duna-parton" emlékmûnél mécsesgyújtást tartanak hétfõn Budapesten.

"A Nyugat a második világháborúban nem az egyetemes szabadságért harcolt, hanem saját szabadságáért"

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetõje vasárnap, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett megemlékezésen elmondta, hogy tévedésben élni szabad, hazugságban élni tilos, a kommunisták materializmusa pedig a lényegét tekintve volt hazug.

"Egészséges szellemû európai ember nem lehet kommunista"

Kucsák László fideszes országgyûlési képviselõ a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete által szervezett szombati budapesti megemlékezésen elmondta, hogy emlékezni kell azokra, akiket elpusztított egy gyilkos rendszer, egy átkozott gondolat.

Lengyel testvéreinkhez látogat a magyar államfõ

Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök pénteken együtt ünnepli a lengyel-magyar barátság napját ma a közép-lengyelországi Piotrków Trybunalskiban. A kétnapos rendezvényen a politikusok egyeztetnek az európai politikáról és a közép-európai együttmûködésrõl is.

Halomra gyilkolták a magyar katonákat

A második világháborúban 1943. január 12-én kezdõdött meg a Don-kanyarban a sokszoros túlerõben lévõ szovjet Vörös Hadsereg gyilkos támadása, amelyben a 2. magyar hadsereg 200000 katonája közül több mint százezer fõ odaveszett.

Ma van a Szovjetunióba elhurcoltak emléknapja

Menczer Erzsébet fideszes képviselõ indítványára emlékezünk méltóképpen az elhurcoltakról. Egy 1949-es szovjet összesítés 534 539 magyar foglyot tartott számon a szovjetek 1949-ben hozták létre a gulágon belül a politikai foglyok koncentrációs táborát

Ma a holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Az Orsszággyûlés 2000-ben nyilvánította a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapjává április 16-át. Ízelítõ az emléknap várható programjaiból.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére