Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német kereszténydemokraták kiállnak Szijjártó Péter mellett

Horváth Tamás

2019.02.28. 18:30

A CDU helyi politikusai szívesen találkoznak a Stuttgartba látogató magyar miniszterrel, problémájuk nem vele, hanem Baden-Württemberg bevándorláspárti miniszterelnökével van.

Diplomáciai forrásokra hivatkozva az Origo azt közölte, hogy Dr. Wolfgang Reinhart, a CDU tartományi frakcióvezetője és Claus Paal CDU-s tartományi képviselő, gazdaságpolitikus személyesen fogadják majd Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztert pénteken a stuttgarti repülőtéren.

Az Origo információit alátámasztja a Südwest Presse értesülése is: a német internetes portálon csütörtökön jelent meg cikk A CDU bolondnak tartja Kretschmannt címmel. Az írás szerint a CDU-s koalíciós partner egyértelműen kritizálja Winfried Kretschmann tartományi miniszterelnök külpolitikai irányvonalát.

Wolfgang Reinhart, a kereszténydemokraták baden-württembergi frakciójának vezetője bejelentette, hogy pénteken megbeszélést folytat Magyarország külügyminiszterével.

A CDU–frakció nem hagyja, hogy a magyar féllel megszakadjon a párbeszéd"

– határolódott el Reinhart a bevándorláspárti tartományi miniszterelnöktől, majd megjegyezte, a mai napig hálásak a magyaroknak az 1989-es határnyitásért.

A volt államminiszter, Willi Stächele, jelenlegi CDU-képviselő Kretschmannt nyíltan kritizálja, szerinte régi partnerekkel nem szabad felrúgni a találkozókat, hanem a kellemetlen témákat is meg kell beszélni. A beszélgetés megtagadásának politikája kereskedelmi szempontból is káros a CDU-s politikus szerint.

Szijjártó Péter pénteki utazásáról korábban azt nyilatkozta, Baden-Württemberg fontos kereskedelmi partner, elsősorban gazdasági kérdésekről tárgyal Stuttgartban, a Mercedes vezetőivel találkozik.

A baden-württembergi miniszterelnök szélsőségesen bevándorláspárti zöld politikus, akivel Szijjártó ennek ellenére leült volna tárgyalni, de a magyar külgazdasági- és külügyminiszter szerint „nem baj", hogy nem lesz rá alkalom.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére