Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar munkahelyeket veszélyeztetné a globális minimumadó

888.hu

2022.06.21. 09:50

A kormány elutasítja a globális minimumadót, mert az a magyar munkahelyeket veszélyeztetné – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

 

Menczer Tamás elmondta: ez egy adóemelést jelentene, márpedig „ez a kormány nem az adóemelés, hanem az adócsökkentés kormánya”.
Felhívta a figyelmet, hogy a társasági adót akkor kellene 9 százalékról 15 százalékra emelni, amikor a szomszédban háború van, az energiaárak elszabadultak és az infláció magas, ez a javaslat a magyar kormány számára elfogadhatatlan. Ráadásul eredetileg úgy volt, hogy ez olyan globális digitális technikai cégekre is vonatkozna, amelyek „nem szeretnek” adót fizetni. Ez a rész viszont kikerült a javaslatból, s így csak a termelőcégekre vonatkozna – ismertette az államtitkár, kiemelve:

ezt nem tudják támogatni, hiszen ez a magyar emberek munkahelyét veszélyeztetné.

Kitért arra is, arról volt szó, hogy ezt az adót egységesen vezetik be a világon, de nem látni, hogy Európán kívül más ország „előre szaladna” ebben.
A lassan 120 napja tartó ukrajnai háborúval kapcsolatban azt mondta: a háború biztonsági, gazdasági, energetikai, inflációs kihívást, fenyegetést jelent. Minden kihívásra a béke jelenti a választ – szögezte le.

Menczer Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában is kiemelte, hogy a globális élelmiszerellátást is veszélyezteti a háború. Márpedig, ha például a gabonaellátás veszélybe kerül, újabb migrációs hullámok indulhatnak el, és ezzel nőhet a terrorfenyegetettség is.
Ezért Magyarország mindent megtesz, hogy – például a gabonaszállítás segítésével – a globális krízist enyhítse – fűzte hozzá.
A háborúra és az azzal összefüggő minden kihívásra, fenyegetésre, kockázatra az egyetlen jó válasz a béke. Különösen fontos ez Magyarország számára, hiszen a szomszédos Ukrajnában van háború, ott, ahol nagy számú magyar közösség is él – hangsúlyozta az államtitkár.
Menczer Tamás azt mondta:

a NATO álláspontjával is megegyezik a magyar álláspont, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a háború ne lépjen túl Ukrajna határain, és meg kell előzni egy konfliktust az atomhatalom Oroszország és a NATO között.

Magyarország és a kárpátaljai magyarok érdekében döntött úgy a kormány, hogy nem küld katonákat, fegyvereket Ukrajnába – mondta az államtitkár, megjegyezve: ha a baloldal került volna hatalomra, veszélybe került volna mindez, hiszen az ő miniszterelnök-jelöltjük azt mondta: képes lenne katonákat és fegyvereket küldeni, „háborúba vinni az országot”, továbbá olyan szankciókat támogatni, amelyek veszélybe sodornák a magyar gazdaságot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

A Twitter „feketelistákat” készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médium korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére