Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő”

Bertha László

2019.09.04. 13:38

A keresztény értékek és a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő – jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás a Budapest Forum for Christian Communicators konferencia nyitónapján tartott előadásában rámutatott: komoly erők mondják ma azt Európában, illetve világszerte, hogy a kereszténységre, a keresztény értékrendre, a kultúrára és a kereszténydemokráciára nincs szükség, ez már a múlt, tulajdonképpen elavult.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Akik ez állítják, azok tévednek – hangsúlyozta az államtitkár, rámutatva: ha valami értékes, az nem lehet elavult. A kereszténység, a keresztény értékek és a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő – fogalmazott.

Menczer Tamás kiemelte, beszélni kell arról, hogy mit gondolnak az emberek a világ fontos kérdéseiről, az ember és ember kapcsolatáról, a családról, a nemzetről. Vannak olyanok, akik szerint a keresztény értékek megkötik az embert, de ez nem igaz – mondta, hozzátéve:

ezeket az értékeket meg kell őrizni, ezek adnak irányt és keretet az életben.

Az államtitkár az MTI beszámolója alapján hangsúlyozta, hogy számukra a kereszténység vallásként is fontos, de ez a konferencia nem csak a vallásos embernek szól, nem az ő zárt tanácskozásuk. Mindenkihez szólni szeretnének, akinek fontos a keresztény kultúra és a keresztény értékek megőrzése – mondta Menczer Tamás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére