Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik megfutamodott, a szocik pedig gengsztert indítottak

Sümeghi Lóránt

2017.04.23. 11:28

Budapest két kerületében is idõközi önkormányzatiképviselõ-választást tartanak ma.

A VIII. kerület 6. választókerületében azért lesz időközi voksolás, mert Balogh István (Fidesz-KDNP) képviselő január 31-ével lemondott. A kormánypártok jelöltje az a Sántha Péterné, aki a kerület egyik jelenlegi alpolgármestere. Ismeretes, korábban ő javasolta, hogy tegyék ingyenessé minden józsefvárosi általános iskolásnak az erdei iskola táboraiban való részvételt.

Az MSZP és a DK nem mert saját jelöltet indítani, inkább felsorakoztak a függetlenként induló, trágárkodó rapper, Dopeman mögé. 

Emellett a Jobbik, az Együtt és a Munkáspárt is indított jelöltet. A választói névjegyzékben mintegy 5500-an szerepelnek. 

A főváros XIV. kerületének 3. számú egyéni választókerületében pedig azért tartanak időközi képviselő-választást, mert az egy évvel ezelőtt tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok szerint január végén megszűnt a mandátuma. Az időközi választáson itt is hat jelölt indul:

  • egy az LMP,
  • egy a Civil Zugló Egyesület - Együtt-A Korszakváltók Pártja,
  • egy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt,
  • egy a Fidesz-KDNP,
  • egy a Demokratikus Koalíció - Magyar Szocialista Párt - Párbeszéd Magyarországért Párt - Összefogás Zuglóért Egyesület,
  • és egy a Magyar Munkáspárt színeiben.

Az erőviszonyokat tekintve érdemes megjegyezni, a baloldal (LMP, MSZP, Együtt, Párbeszéd, DK) képtelen volt egyetlen jelölt mögé felsorakozni, így esélyeik jelentősen csorbulnak.

Ugyanakkor még mindig több reménnyel rendelkeznek, mint az a „néppártosodó” Jobbik, amely el sem mert indulni ezen a megmérettetésen.

A választói névjegyzékben csaknem hatezren szerepelnek, szavazni pedig reggel hattól este hét óráig lehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére