Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A gazdaság újraindításában nélkülözhetetlen szerepe van a vidéki vállalatoknak”

888.hu, MTI

2021.07.20. 20:30

A gazdaság újraindításában nélkülözhetetlen szerepe van a vidéki vállalatoknak, amelyek nemzetközi szinten is versenyképes termékeket állítanak elő – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden Veszprémben, a Nass Magnet Hungária Kft. támogatási okiratának átadóján.

 

Szijjártó Péter azt mondta: az elmúlt 11 év erőfeszítéseinek köszönhetően a vidéki gazdaságra lehet számítani, a vidéki gazdaság erős lábakon áll, és ki tudja venni a részét a magyar gazdaság gyors újraindításából. Hozzátette: most az a feladat, hogy gyorsan, Európában lehetőleg a leggyorsabban indítsák újra a magyar gazdaságot, elősegítve ezzel az 5,5 százalékos gazdasági növekedés elérését. A nemzetközi versenyben kell helytállni, aminek azok az országok lesznek a nyertesei, akik magukhoz tudják vonzani az új beruházásokat, és munkahelyeket tudnak létrehozni.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a vidéki vállalatok közül sokan voltak bátrak ahhoz, hogy a világjárvány idején ne leépítsenek, hanem fejlesztésbe fogjanak. Így tett a veszprémi Nass Magnet Hungária Kft. is, amely 367 munkahelyet stabilizált azzal, hogy 450 millió forintos beruházásba kezdett. Ehhez a kormány 225 millió forintos támogatást biztosított – tette hozzá a tárcavezető. Veszprém megyében összesen 48 olyan beruházás zajlik, amelyet a világjárvány alatt határoztak el a vállalattulajdonosok. Az 50 milliárd forint összértékű beruházásokkal, melyekhez a kormány 18 milliárd forint támogatást biztosított, tizenkétezer munkahelyet védtek meg – mondta Szijjártó Péter.

A miniszter kitért arra is, hogy a járműipar az év első öt hónapjában 35 százalékos termelési értéknövekedést produkált.

Ovádi Péter (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője köszönetet mondott a Nass Magnet Hungária Kft.-nek és a térség más vállalatainak, amelyek leépítés helyett a fejlesztés útját választották. Ebben az időszakban kell helyben megerősödni – emelte ki a politikus.

Georg Kreiner, a Nass Magnet Hungária Kft. felügyelőbizottságának elnöke az innováció fontosságára hívta fel a figyelmet, amely termékpalettájukat jellemzi. Az elektromágneses termékek gyártásával, fejlesztésével foglalkozó cég új projektjével az ipari alkalmazásokhoz használt új generációs csatlakozók terméksorozatának megújítását célozza meg.

A Nass Magnet Hungária Kft. elektronikus formában leadott beszámolója szerint 2020-ban csaknem 22 millió eurós árbevételt ért el, amely mintegy kétmillió euróval elmarad az egy évvel korábbi 24,166 millió eurótól. Adózás előtti eredménye 331 ezer euró felett alakult, ebben az időszakban 301 dolgozót foglalkoztatott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Úgy hiszem, az LMBTQ-propaganda lassan a filmek műfaji sajátosságaiba is bele fog szólni.

Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság a zöldítés terheit a lakossággal fizettetné meg

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár az EB mindent a klímapolitikának rendelne alá, de többek között Magyarországtól is visszatartja a helyreállítási alap forrásait, amelyeket éppen a klímacélok teljesítésére fordítanánk.

Bayer Zsolt a 888.hu-nak: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

Bayer Zsolt a 888.hu-nak: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

Közeledik október 23-a, a XX. század egyik legdicsőbb napjának 65. évfordulója. Idén ezen az ünnepen rendezik meg két év után a Békemenetet. Erről kérdeztük Bayer Zsolt írót, publicistát.

Kormányinfó: Magyarországon a legalacsonyabb a rezsi az Európai Unióban

Kormányinfó: Magyarországon a legalacsonyabb a rezsi az Európai Unióban

Az Európai Bizottság átgondolatlan energiapolitikát folytat – hangsúlyozta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére