Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az, ugye, 2008-ban is bejött...

888.hu - MTI

2020.10.21. 21:00

A gazdasági növekedés elősegítésének és a munkahelyek védelmének azonban felelős döntéseken kell alapulnia. „Mindezt úgy teszi a kormány, hogy nem adósítja el közben a következő nemzedékeket.” Persze a túlköltekezés is egyfajta megoldás lenne, csak abból még egyszer nem kér az ország.

 

Veszélyes az európai baloldal felelőtlen költségvetési politikája és túlköltekezési igyekezete a koronavírus okozta gazdasági válság idején – jelentette ki Győri Enikő, a Fidesz uniós parlamenti képviselője a testület plenáris ülésének az euróövezet 2020-as szakpolitikáiról szóló vitája kapcsán.

A képviselő, aki az Európai Néppárt egyik témafelelőse volt, a vita során hangsúlyozta, hogy

a gazdasági növekedést és a munkahelyek védelmét úgy lehet garantálni, ha versenyképes gazdasági politikát folytatnak a tagállamok, beruháznak az innovatív ágazatokba, a digitalizációba és a zöldgazdaságba.”

Mindez úgy történhet meg – emelte ki –, hogy felelős költségvetési gazdálkodással teremtjük meg ehhez az alapot.

Ezzel szemben

a baloldal a problémákat túlköltekezéssel oldaná meg, amire nincs fedezet,

továbbá csökkentené a tagállamok mozgásterét.

Győri Enikő kitért arra, hogy a magyar kormány 2010-től kezdve úgy tudott komoly gazdasági növekedést elérni egészen a mostani válságig, hogy közben adósságot és költségvetési hiányt csökkentett, és bátorította a beruházásokat, hogy megteremtsék a versenyképes növekedés alapját. Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem lehet teljes mértékben eltekinteni a költségvetési szabályoktól, mert ezek teszik lehetővé a felelős gazdálkodást.

Példaként hozta fel a 2008-as pénzügyi világválságot, amikor is

az előző szocialista-liberális kormány felelőtlen költekezése miatt Magyarországnak pénzügyi mentőcsomagra volt szüksége.

A képviselő rámutatott, hogy a Demokratikus Koalíció uniós parlamenti képviselője, Dobrev Klára szerdán megvitatott jelentésében hangsúlyozott európai minimálbérnek nincs gazdasági-pénzügyi alapja. Folyik vita a témáról – tette hozzá –, de eddig szó sincs jogszabálytervezetekről uniós szinten, továbbá ez a kérdés tagállami hatáskörbe tartozik.

Magyarországon jelentősen emelkedett a minimálbér, mert volt miből kigazdálkodni. Felelős politikus nem beszélhet uniós minimálbérről valóságalapok nélkül”

– hangsúlyozta.

Arról is beszélt, hogy

az új hosszú távú költségvetés és a helyreállítási alap példátlan mértékű forrásnövekedést von maga után,

amelynek minél előbb el kell jutnia a tagállamokhoz, hogy meginduljanak az új beruházások. A magyar kormány jelentős pénzeket mozgósít a munkahelyek védelmére és a kis- és középvállalkozások támogatására.

Mindezt úgy teszi a kormány, hogy közben nem adósítja el a következő nemzedékeket”

– húzta alá Győri Enikő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére