Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Az Aranycsapat olyan csapat volt, amelyet a világ azelőtt és azóta sem látott”

Horváth Tamás

2019.05.28. 13:19

Erről Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszélt a 7-1-es magyar-angol labdarúgó-mérkőzés 65. évfordulója alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón.

Kásler Miklós hangsúlyozta, a nemzeteket a fizikai állóképességek és a szellemi kapacitások jellemzik. Ennek kapcsán kiemelte, hogy a magyarság súlyát jól jelzi a 17 Nobel-díj, az egyedülálló, kiemelkedő kultúra, a legelvontabb szellemi tevékenységben, a zenében elért maradandó alkotások, de a sport mindezek felett van.

A sporton belül a futball egyaránt szól a csapatszellemről, az egyéni képességekről, a kitartásról, a küzdelemről, s a nemzetek vetélkedéséről

– húzta alá a miniszter, majd felidézte a magyar labdarúgás történetének főbb alakjait Schlosser Imrén át Orth Györgyig.

Kásler Miklós úgy fogalmazott, az Aranycsapat azért volt kiemelkedő, mert tagjai közül legalább nyolcan saját posztjukon a világ legjobbjai voltak. A miniszter kifejtette: a magyar csapat játékát a neolatin stílusú könnyedség jellemezte, ugyanakkor a játékosok mindig tudták azt, hogy 15 millió magyarért játszanak.

A mérkőzés kapcsán idézte Szepesi György azóta klasszikussá vált mondását, miszerint az angolok egy hétre jöttek és hét egyre mentek.

Felsorakoznak a csapatok az 1954. május 23-i Magyarország-Anglia válogatott labdarúgó-mérkőzésen a Népstadionban: balra a magyar labdarúgók, az Aranycsapat. A végeredmény: 7:1 | Fotó: MTI

Az Aranycsapat Testület elnöke, Lomnici Zoltán is felszólalt a sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy azért javasolta, hogy május 23. legyen az Aranycsapat Emléknapja, mert 65 évvel ezelőtt ezen a napon játszották Budapesten az 1953 novemberében 6-3-as győzelemmel végződött „évszázad mérkőzésének” visszavágóját.

Eredetileg a londoni győzelem tiszteletére november 25-ét szerettük volna az Aranycsapat emléknapjának, de jelezték nekem, hogy az Országgyűlés 2002-ben azt a napot a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjának nyilvánította, s a mintegy 800 ezer áldozat emlékét tiszteletben tartva arra kértek, hogy keressünk másik időpontot az Aranycsapat megünneplésére

– fogalmazott Lomnici Zoltán.

Kiemelte, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár két évvel ezelőtt, Puskás Ferenc születésnapján hirdette meg az Aranycsapat Emlékévet, amelynek keretében megemlékeznek az együttes tagjai születésének és halálának kerek évfordulóiról, valamint kupákat, ankétokat és beszélgetéseket tartva ápolják Kárpát-medence-szerte az Aranycsapat emlékét.

Eddig több mint 180 ilyen eseményen vagyunk túl, s ezeket a többségükben futballtornákat költségvetési támogatás nélkül bonyolítottuk le

– tette hozzá.

A Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke felidézte, hogy 1954. május 23-án a Népstadionban rendezett mérkőzésről viszonylag kevesebbet tudni, pedig nagy jelentősége volt.

Az angol válogatottnak megvolt a lehetősége a visszavágásra, de a 92 ezer néző előtt a Népstadionban rendezett mérkőzésen a magyar válogatott 7-1-re győzött

– emlékeztetett Lomnici Zoltán, aki elmondta, azért most emlékeznek a nagy diadalra, mert május 23-án nem akarták megzavarni az EP-kampányt.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kiskorú svéd lányt megerőszakoló migráns nem érti, hogy miért illegális, amit tett

Azzal vádolnak egy magát 17 évesnek valló migránst Svédországban, hogy megerőszakolt egy kiskorú lányt. A migráns most azzal védekezik, hogy nem tudta, hogy Svédországban illegális a nemi erőszak, mivel ezt korábban senki sem mondta el neki. Közben kiderült, hogy az erőszakoló valójában nem 17 éves, hanem legalább 20.

A Soros-egyetem rektora szerint a magyar egy bűnös nép

A Soros-egyetem rektora szerint a magyar egy bűnös nép

Egy napra két sivalkodás már-már soknak is tűnhet. Először a CEU rektora egy osztrák lapban, majd Alex Soros hisztizett a CEU diplomaosztóján. Egy biztos: nemcsak a magyar kormánnyal van bajuk, hanem a magyar emberekkel is. Logikájuk meg szinte vetekszik a nácikéval.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb történései.

Kongói migráns: Belgium gyarmatosított minket, ezért ha elérjük, olyan lesz, mintha hazatérnénk

Kongói migráns: Belgium gyarmatosított minket, ezért ha elérjük, olyan lesz, mintha hazatérnénk

Számosz hemzseg a migránsoktól, ezért a turisták is messze elkerülik az Égei-tengeren fekvő szigetet. A helyi lakosok és a migránsok is úgy érzik, cserben hagyták őket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére