Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Színházi előadásra vagy előválasztásra készülünk?”

888.hu, Mandiner

2021.05.06. 13:00

A veszprémi DK-frakcióvezető szerint a jelenlegi ellenzékre titkos belső paktumok árnyéka vetül.

 

„Belharc vagy mégis valami más?” – tette fel a kérdést hosszú posztjában Katanics Sándor, a veszprémi DK frakcióvezetője, aki korábban kijelentette, hogy függetlenként elindul az ellenzék országgyűlési jelöltjeinek előválasztásán, ehhez pedig 400 ajánlást kell összegyűjtenie – írja a Mandiner.

Amennyiben az ellenzéki pártok nem akadályozzák meg, úgy gondolom, az a helyes, ha elfogadom a felkérésetek, és részt veszek az előválasztáson”

– fogalmaz közösségi oldalán.

A DK saját helyi ügyvédi irodájának vezetőjét, Csonka Balázs „civil” jelöltet támogatja Kataniccsal szemben, aki a háromfős városi DK-frakciót vezeti.
Csonka Balázs képviseletet lát el a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, és a Társaság a Szabadságjogokért veszprémi ügyvédjeként is dolgozott.
„Az ellenzéki média egy része érdekessége miatt foglalkozott tegnap azzal a problémával, ami személy szerint igen érzékenyen érint engem” – írja a képviselő, aki szerint nyíltan kell beszélni az előválasztás körül személye kapcsán kialakult helyzetről: „Izgalmas címeket adnak, belharcról tudósítanak, pedig egyáltalán nem ez a történet lényeges üzenete.”
A képviselő tagadja azt, hogy függetlenként indulna a veszprémi előválasztáson.
„Ha engednek indulni, és megnyerem az előválasztást, tudok frakciót választani, és természetes, hogy együtt is működöm az ellenzéki erőkkel, ahogyan eddig, az elmúlt 10 évben is mindent megtettem azért, hogy a Fidesz leváltható legyen” – írja, és megjegyzi: „Úgy hiszem, az a helyes, ha nem a fővárosból mondják meg, ki legyen vidéken a Fidesz jelöltjének a kihívója.”
Katanics Sándor szerint
a jelenlegi ellenzékre titkos belső paktumok árnyéka vetül, ami veszélyezteti az előválasztás sikerét,
és bár nem tagadja személyes ambícióit, mégis úgy érzi, a választási sikerre nem ő jelenti a veszélyt, hanem a belső, a nyilvánosság előtt nem vállalható megállapodások.
„Nekem a közélet az életem fontos része, hobbim” – emeli ki.
Az elmúlt két évtizedben tanárként dolgozó DK-s képviselő civilben középiskolai matematika–fizika tanár. 1998 óta több ciklusban önkormányzati képviselőként tevékenykedett, 2019-ben pedig a DK veszprémi polgármesterjelöltje volt, és önkormányzati képviselői posztot szerzett.
„Mindig elérhető voltam, akik hozzám fordultak, megtaláltak, és segítettem is mindig a közös ügyek megoldását a lehetőségeim szerint” állítja, és úgy érzi, hogy sokan állnak mellette az előválaszás során, mert nem szeretnék, ha olyan jelöltek kerülnének előtérbe, akik nem a közösségek szolgálatát tartják az egyedüli fontos szempontnak.
A jelölt 2006–2010 között MSZP-s képviselő volt, és részt vett a Gyurcsány-párt veszprémi alapszervezetének létrehozásában. Veszprémben ő alapította barátaival a DK alapszervezetét, amelynek a legutóbbi tisztújításig az elnöke volt.
Most azonban úgy véli, hogy a fővárosi pártelnökségek elvitatják a helyi politikai szervezetek meghatározó szerepét a jelöltjelöltek kiválasztásában, és elveszik a lehetőségét annak is, hogy legyőzhető legyen a Fidesz. Úgy véli, fontos, hogy az előválasztás átlátható és az azzal kapcsolatos szabályok mindenki számára közismertek legyenek.
Sajnos a konkrét szabályokról még szinte semmit nem tudunk”
írja.
Furcsállja, hogy miközben a jelöltek személyei már ismertek, mégis
sok olyan lényeges részlet vár tisztázásra, amiben láthatóan nem sikerült még az ellenzéki pártoknak megegyezniük.
Megjegyzi, hogy egyes választókerületekben a pártok saját jelöltjeik megnevezése helyett egyre gyakrabban jelentik be egyik vagy másik párt jelöltje melletti kiállásukat,
ezért cserébe más körzetekben pár nap múlva megkapják egy másik, az adott párt számára fontos választókerületben az ő jelöltjük támogatását.
Színházi előadásra vagy előválasztásra készülünk?”

– teszi fel végezetül a kérdést a DK veszprémi politikusa.

 

Borítókép: YouTube2

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Előbb az arcába üvöltötték, hogy fideszes állat, majd eltörték az ujját és a lábát

Előbb az arcába üvöltötték, hogy fideszes állat, majd eltörték az ujját és a lábát

Mi tagadás, az őszödi beszéd kiverte a biztosítékot Fábián Gábornál. Annál is inkább, mert, ha választani kellett – ezt soha sem tagadta –, inkább a jobboldal felé húzott. Szóval nem rejtette véka alá a véleményét Gyurcsány Ferenc beszédének kiszivárogtatása után, de arra azért nem gondolt, hogy gumibotokkal vesznek elégtételt azokon, akik felháborodtak a hamis választási ígéreteken, az ország valós helyzetének az elhallgatásán, és nem kerestek felelősöket, az akkori vezetők pedig továbbra is békésen ülhettek a babérjaikon. Elvégre nem volt ott semmi látnivaló, csak egy országot csaptak be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére