Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Százötvenmillió forintba kerül a BKK marketingje

888.hu

2021.05.19. 12:30

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány elvonja a pénzt a fővárosi önkormányzati cégektől, a BKK mégis 150 milliós keretösszeggel tett közzé ajánlattételi felhívást marketingszolgáltatásokra.

 

Nem ez az első eset, hogy egy budapesti önkormányzati cég a nem létező forrásból költekezik. Elég szürreális, de annál hasznosabb, javaslom, a baloldali városvezetés ne tartsa magában, hogyan kell ezt csinálni...

A „hogyan költsünk nem létező forrásból” címen futó tanfolyam első leckéje minden bizonnyal a panaszkodás, hogy a kormány nem ad elég pénzt, sőt elvon.

Tegnap este is kaptak a budapestiek egy meglepetést a kormánypárti képviselőktől. Az idei költségvetéshez tervezett kormánypárti bizottsági módosító már idén elvenne majd 12 milliárdot a várostól”

– írta a főpolgármester még júniusban a közösségi oldalán.

A 2021-es költségvetési tervezetre rákeresve azonban láthatjuk: a büdzsében 857 milliárd forintot különítettek el az önkormányzatok számára, ami 16 százalékkal, 118 milliárd forinttal több, mint 2020-ban.

A következő, tehetségtelenségéből és alkalmatlanságából eredeztethető megállapítását szeptemberben tette közzé.

Nincs szabad 100 milliárdunk, 150 milliárdos mínuszban vagyunk”

– panaszolta Karácsony Gergely.

Igaz, a Magyar Államkincstár közlése szerint

Budapest Főváros Önkormányzata 134,98 milliárd forinttal rendelkezik állampapírban, és nettó készpénzállományának összege több mint 27 milliárd forint.

Most pedig a BKK 150 millió forintos ajánlattételi felhívást tett közzé, amelynek keretében a nyertes cégnek el kell látnia a kampányszerű kommunikációhoz kapcsolódó médiaügynökségi, médiatervezési és médiavásárlási feladatokat – írja a Magyar Nemzet.

A kormányzat által kivéreztetett főváros nem fog tudni béremelést adni idén a saját cégeinek”

– mondta nem is olyan régen Gy. Németh Erzsébet az ATV Start című műsorában.

A Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyettese arról beszélt, hogy amikor elkezdték összeállítani az idei költségvetést, akkor szembesültek a kormány elvonásai­val, valamint a járvány elleni intézkedések összegeivel. Ezért nem volt tervben a béremelés.

Érdekes, hogy bár korábban Karácsony Gergelyék habzó szájjal követelték a BKK-dolgozók néha már irreális béremelését, most úgy látszik, nem is olyan fontos ez nekik, sőt vannak számukra sokkal izgalmasabb dolgok, amelyekre költeni tudnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére