Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szakítópróba, avagy Fegyőr vs. Böszme – második menet, mehet a boksz...

M. Kovács Róbert

2020.08.11. 12:25

Fekete-Győr András Momentum-elnök felszólította a DK vezetését, hogy azonnal zárják ki soraikból azokat az önkormányzati képviselőket, akik felfüggesztették tagságukat, hogy a helyi ügyekben ne a pártvezetés ukázai alapján kelljen dönteniük. Ez már maga a megvalósult balliberális demokrácia, amikor a központi utasítást megszegő tagokat a koalíciós partner hajítaná ki a pártból. Csak így tovább!

Az önkormányzati választásokon elért „siker” óta

egyre rozogább lábakon áll az ellenzék trójai falova, amelyben Gyurcsány Ferenc bújik meg.

A szerkezet Gödön recseg a legjobban, ahol a DK helyi képviselői nyíltan fellázadtak Gyurcsány ellen, felfüggesztették párttagságukat, hogy ne kelljen végrehajtani a központ utasítását, hanem helyi érdekek szerint szavazhassanak a momentumos polgármester, Balogh Csaba ellen.

Odáig fajult az ellentét, hogy

a Momentum ma már közleményben követelte, hogy a DK zárja ki soraiból a párttagságukat felfüggesztő képviselőket.

Vagyis Fegyőrék megmondanák Gyurcsánynak, hogyan csináljon rendet a saját háza táján.

„Hétfő délelőtt a Momentum Mozgalom és a DK vezetősége megállapodott arról, hogy hogyan lehetne békés mederbe terelni a gödi ellenzéki összefogásban támadt ellentéteket.

A DK vezetősége azonban hiába próbált meg mindent, nem volt képes megfékezni elszabadult gödi képviselőit,

akik a hétfő délutáni testületi ülésen megszavazták a Balogh Csaba ellen benyújtott előterjesztést. Az ülésen azt is

kijelentették, hogy felfüggesztik a DK-s párttagságukat, mert »nem akarnak a budapesti pártközpontoknak megfelelni«.

A Momentum Mozgalom megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a DK, az LMP és a Jobbik gödi képviselői

nem mutatnak semmiféle együttműködési készséget, és saját pártvezetőik kéréseinek sem hajlandóak megfelelni.

(...) Saját szavazóikat elárulva a Fidesz és a Samsung érdekeit képviselik, így méltatlanná váltak a tisztségükre. (...) Ezért

a Momentum Mozgalom felszólítja a Demokratikus Koalíciót, a Jobbikot és az LMP-t, hogy azonnal zárják ki a pártjaikból a Fidesszel szövetkező, az ellenzéki összefogást eláruló képviselőiket!”

Kemény szavak ezek egy olyan párttól, amely a 2018-as választásoknak még úgy ment neki, hogy „semmiféle együttműködést nem tudnak elképzelni a XX. század levitézlett pártjaival”. Mostanra már oda jutottak, hogy

megerősödött bázisuk várfokára kiállva ők utasítják az őszödi Böszmét arra, hogy mit kezdjen a saját embereivel.

Mindezt a „szent ellenzéki összefogás” eszméjére alapozva. De az a legszebb az egészben, hogy mindeközben Gyurcsány Ferenc lapít. Miután kedélyeskedett egyet Fekete-Győrrel Tihanyban és megígérte, hogy „csendben lerendezik a dolgot”. Kérdés, hogy a mostani nagy csendesség minek a következménye? A szégyennek, amiért nem tudott rendet tenni saját emberei között? A tanácstalanságnak, hogy most mit tegyen, amikor éppen fiatalokból igyekszik szavazótábort építeni, de mostanra teljesen szembekerült az elméletileg fiatal szavazókat gyűjtő lilákkal? Vagy – és ez a legvalószínűbb – igyekszik a háttérben valami kompromisszumot összehozni, nehogy ő bukjon nagyot az eset után? Gyurcsány eddigi „munkásságát” alapul véve hamarosan

csattanós válasz érkezhet a Momentum ultimátumára, már csak az a kérdés, hogy kin fog csattanni...

Kormánypárti oldalról persze szinte mindegy is az eredmény. Hiszen a gödi eset tökéletes példája annak, hogy egy

elvtelenül, kizárólag a választási eredmény érdekében összeverbuvált szövetség a mindennapok problémamegoldásaiban nem működőképes.

De ez a tény egyetlen számottevő ellenzéki politikust sem zavar meg abban, hogy továbbra is azzal etessék a választókat, hogy az „Orbán-rezsimet” csak együtt lehet megdönteni. Túl azon, hogy ez egyelőre még matematikai nonszensz, azért

most már a kormánnyal nem szimpatizáló választók számára is egyértelművé tették, hogy mire lehetne számítani egy baloldali győzelem esetén: a szivárvány minden színében pompázó helyi kiskirályok állandó háborúskodására a jelenlegi nyugalom, rend és fejlődés helyett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Közel 400 bevándorlót vett fel az Ocean Viking

Két nap alatt összesen 374 migránst vett fedélzetére az SOS Mediterranée civil szervezet hajója, az Ocean Viking a Földközi-tengeren, a líbiai partoknál.

A lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a magyarok

A lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a magyarok

A magyar férfi kézilabda-válogatott biztosította negyeddöntőbe jutását az egyiptomi világbajnokságon, miután a középdöntő második fordulójában 30-26-ra legyőzte Lengyelországot szombaton az Új Fővárosban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére