Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros-szervezetek kifizetési listáján volt rajta George Clooney

888.hu

2020.12.14. 16:30

Lehet, hogy a színész csak egyszer találkozott Soros Györggyel, de az általa finanszírozott szervezetek pénzét simán felvette.

George Clooney ismét úgy érezte, hogy be kell szólnia Orbán Viktor miniszterelnöknek. Ezúttal a brit Guardian című lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy „harcba keveredett” a magyar kormányfővel. A színész kifejtette, hogy megéri belemenni az ilyen harcokba, mert később zavarba jönne, ha nem állna ki az Orbánhoz hasonlókkal szemben.

Pár héttel ezelőtt, amikor Clooney gyakorlatilag a gyűlölet szinonimájaként emlegette Orbán Viktor és Jair Bolsonaro brazil elnököt, a hazai jobboldali sajtó előkerített egy képet, amelyen Clooney Soros György fiával, Alexander Sorossal pózol büszkén. Természetesen, ahogy ilyenkor lenni szokott a baloldali propagandagépezet azonnal működésbe lépett, összeesküvés-elméletezett, hitelteleníteni próbált.

Aztán a Telex nevű portálon megjelent egy Clooney-közlemény, amelyben elismerte, hogy találkozott a Soros-klánnal.

Soros Györggyel egyszer, egy ENSZ-értekezleten találkoztam, ahol az Egyesült Államok elnöke is ott volt, és a menekültválságról volt szó. Egyszer találkoztam a fiával, Alexszel is, egy davosi rendezvényen. Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel

– olvasható a közleményben.

Az lehet, hogy a színész úr egyszer találkozott a nyílt társadalom eszméjének nagyköveteivel, és ennyi volt köztük a kommunikáció, de azt már nagyon nehéz lenne letagadni, hogy George Clooney több olyan szervezettel is együtt dolgozott, amelyek George Soros kifizetési listáján szerepelnek.

Clooney úr leginkább olyan propagandacélokat szolgáló filmek elkészítésében vett részt, amelyek hogyhogy nem épp a Nyílt Társadalom Alapítványok narratíváit erősítik.

A Red Nation Rising nevű blog 2015-ban hosszú cikkben rántotta le a leplet a két George közötti kapcsolatokról.

A cikk szerint 2002-ben felmerült Sorosékban, hogy létrehozzák a Center for American Progress (CAP) nevű szervezetet, amely célja az volt, hogy a Demokrata párt narratíváit segítse. A CAP a mai napig a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi támogatását élvezi.

Később Soros arra is rájött, hogy a választásokat a legjobban – a csaláson kívül – azzal lehet befolyásolni, ha a tömegeket manipulálják a popkultúrán keresztül. Éppen ezért 2004-ben a CAP segítségével létrejött a Media Matters for America nevű szervezet, amely a az általuk jobboldalinak tartott médiát figyelte. Ugyanebben az évben alapította meg az Ebay korábbi elnöke, Jeffrey Skoll a Participant Media nevű filmgyártó céget.

A Participant Media olyan filmeket és dokumentum filmeket gyártott, amelyek a progresszív agendát helyezték előtérbe. Ők gyártották többek között Bill Clinton alelnökének, Al Gore-nak a filmét, amely a globális felmelegedésről szólt.

A vállalat összesen 4,2 millió dollárt (1,2 milliárd forint) tudott bezsebelni a Knight és Gates Alapítványtól, illetve a Soros-féle Nyílt Társadalomtól. A Participant Media első világhírű színésze teljesen véletlenül George Clooney lett.

Egy évvel a Participant Media megalakulását követően már két igen komoly propagandafilmet sikerült legyártaniuk Clooney közreműködésével. A Jó estét, jó szerencsét! (Good Night, and Good Luck) című filmben Clooney nem csak szerepel, hanem ő volt a rendező, illetve a forgatókönyvíró is. A Syrianna című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat is kapott Clooney.

Soros és Clooney kapcsolata a Red Nation Rising szerint 2004-ben vett egy politikai irányt. Nick Clooney, a színész apja, aki életében semmilyen politikai tisztséget nem töltött be, egyedüli demokrataként indult egy kongresszusi választáson Kentucky egyik körzetében. Nick nem jutott be, vélhetően azért, mert adománygyűjtésének nagy része Hollywoodból és Beverly Hillsből származott.

2005-ben Clooney lett a szudáni „humanitárius akciót” egyik vezetője. 2006 áprilisában Clooney és édesapja először Darfurba utaztak, majd megjelent egy későbbi „Utazás Dárfúrba” című dokumentumfilm.

2007-ben a Center for American Progress elindított egy projektet, amely az „Elég” (Enough) névvel futott. Ebben részt vett John Prendergast is, aki a szinté Soros által létrehozott és pénzelt International Crisis Group nevű szervezet tanácsadójaként dolgozott, de a Human Right Watchnál is megfordult. A projekt kimondott küldetése „a népirtás és az emberiség elleni bűncselekmények megszüntetése” volt, többek között Szudánban is aktívak voltak. A Participant Media egy filmet is készített a szudáni helyzetről, amely a „Darfur Now„ címet kapta és Clooney is szerepelt benne.

Továbbá 2009-ban Soros részvényese volt a DigitalGlobal nevű vállalatlan, amely Clooney egyes projektjeit kezelte.

2013-ban a Clooney-val fémjelzett Nespresso összeállt a TechnoServe nevű vállalattal, hogy fenntarthatóbbá tegyék a kávéipart. Éppen ezért megalakult a Fenntarthatósági Tanácsadó Testület, amelyben Clooney is helyet kapott. Érdekesség, hogy a TechnoServe igazgatóségi tanácsában Paul Soros, Soros György testvére is benne volt 20 évig.

Azt már a Magyar Nemzet cikkéből tudhatjuk, hogy Clooney tagja a Council on Foreign Relations-nek. Ennek a magát „agytrösztnek” nevező csapatnak van európai helyőrsége is, amely ezer szállal kötődik Soros Györgyhöz és a Nyílt Társadalom Alapítványhoz. Ez pedig nem más, mint a European Council on Foreign Relations. A két szervezet pedig a Clooney nevével fémjelzett Council on Foreign Relations és az európai változata a European Council on Foreign Relations kéz a kézben, együtt harcolnak a Soros-vízióért, a nyílt társadalomért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére