Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pikó mentené a bőrét, ezért Kocsis Mátét rágalmazza

Horváth K. József

2020.05.16. 18:30

Pikó András józsefvárosi polgármesternek félre áll a szája.

Oka, hogy a kormány a járvány elleni védekezésre a VIII. kerülettől is elvont 1,125 milliárd – fel nem használt – fejlesztési forrást, amelyet

Pikó októberi megválasztásától kezdve március elejéig képtelen volt lehívni

a Belügyminisztérium számlájáról, és beütemezni a városrész költségvetésébe. Úgy is lehet fogalmazni, hogy Pikó bénáskodása ennyi pénzzel károsította meg a józsefvárosi polgárokat.

A polgármestert azonban nem olyan fából faragták, mint aki elismeri, hogy hibázott, s igyekszik jó munkával jóvátenni gigamulasztását. Ráadásul olyan pénzről van szó, amelyet Józsefváros korábbi polgármestere, azóta parlamenti frakcióvezető, Kocsis Máté lobbizott ki a városrésznek. Pikó pedig huss, hagyta elrepülni. Mondván, könnyen jött pénz könnyen megy.

Csakhogy ráeszmélt, hogy ez a késlekedés komoly bizalmi deficitet keletkeztethet vele szemben a választóknál. Ezért aztán mit csinált? Elkezdte pocskondiázni Kocsis Mátét, a pénz előteremtőjét, aki szerinte nem volt képes magyarázatot adni arra, hogy az elvonásban mi az ő felelőssége. S miközben hazugsággal vádolja Kocsist, még Pikó akarja kideríteni, hogy mit tesz országgyűlési képviselőként Józsefvárosért, miért vont el a kormány aránytalanul sok fejlesztési forrást a kerülettől.

Erre a rövid válasz az, hogy azért, mert Pikónak fél év is kevés volt arra, hogy a Kocsis által kilobbizott pénzt lehívja és beütemezze a városrész idei költségvetésébe. Ennek beismerése helyett menteni akarja a bőrét, és rágalmakkal szórja tele Kocsis Mátét, a legarcátlanabb liberális módszereket alkalmazva.

Pikó András közleményében jelzi például, hogy az érintett összeggel lefedett a fejlesztési tételek városrész költségvetésének bevezetőjében szerepelnek, noha Kocsis Máté az ellenkezőjét állítja. Ennek hiteles igazolása az lett volna, ha Pikó közzéteszi a költségvetési rendelet és határozat vonatkozó részét. Ez ugyanis a jogszabály, amiről a testület szavaz. Ergo, csak ez a mérvadó. Erre csütörtök délután 17 óráig lett volna módja, de nem tette meg. (Most is nyilvánosságra hozhatná persze, ha lenne ilyen.)

Pikó András Kocsis azon állítását sem cáfolta, hogy az önkormányzat 1,125 milliárd forintos támogatását nem hívta le kellő időben, pedig rendelkezésére állt. Bár tett erre lépéseket, de a kerület pénzét mégsem sikerült lehívni. Így a lépések – Kocsis Máté szerint – „nem voltak túl jók.”

Pikó azzal is rágalmazza Kocsis Mátét, hogy ő kérte Kocsist, segítsen Józsefvárosnak. A polgármester hivatkozik egy március 25-én Kocsisnak küldött levelére, amelyben partnerséget kért Józsefváros érdekében. Ebben az a pikáns, hogy a Belügyminisztérium két nappal korábban, március 23-án zárolta a fel nem használt támogatást a járvány miatt. Eső után köpönyeg.

Kocsis Máté továbbá arra is megkérte Pikót, hogy tegye közzé a megválasztása és ez év március 23. között részére megküldött valamennyi levelét.

Természetesen ezt sem sikerült teljesítenie.

Mire gondol ezek után az olvasó? Joggal arra, hogy talán ezek a levelek nem is léteznek.

Pikó András tehát képtelen volt nyílt sisakkal kiállni a küzdőtérre és tényekkel igazolni saját állítását. Helyette hablatyol, mellébeszél, félrevezeti a józsefvárosi választókat. Próbálja menteni, ami menthető.

Egy idézet, Sophie in ’t Veld liberális holland európai parlamenti politikustól, aki a koronavírus törvénnyel kapcsolatban támadta alaptalanul Magyarországot. Ezt mondta: „Még ha a magyar intézkedések jogszerűek is, akkor is (!) el kell ítélni hazánkat.” Hozzátette, „elege van (!) a jogi alapú megközelítésekből, rendszerszinten kell megítélni Magyarországot.”

Ez a liberális tempó. Így menetel Pikó is. Neki is elege lehet a tényszerű érvelésből.

Ha még igaza is van Kocsisnak, szerinte tehát akkor sem lehet igaza!

Pedig éppen ő az, aki cserben hagyta a józsefvárosiakat, éppen ő az, aki miatt most ennyi pénzzel nem rendelkezhet Kocsis Máté idejében óriási fejlődésen keresztül ment VIII. kerület.

Persze, mindig könnyebb a felelősséget másra kenni, mint beismerni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A britek angolul jól beszélő, büntetlen előéletű bevándorlókat akarnak

A britek angolul jól beszélő, büntetlen előéletű bevándorlókat akarnak

A magas szakképzettségű, angolul jól beszélő, jól fizető állásajánlattal érkező bevándorlók számíthatnak a legelőnyösebb elbírálásra a jövőre életbe lépő új, pontozásos brit bevándorlási szabályozás alapján, amelyből hétfőn ismertetett további részleteket a londoni belügyminisztérium.

Előállítottak egy pedofil internetes hálózatot működtető franciát

Előállítottak egy francia állampolgárt július 7-én, akit azzal gyanúsítanak, hogy az internet rejtett oldalán, a darkneten olyan oldalakat működtetett, amelyeken több ezer felhasználó a világ minden tájáról pedo-pornográf jellegű fotókhoz és videóhoz fért hozzá – közölte hétfőn a dél-franciaországi Bordeaux ügyészsége.

Felrobbantottak egy hírszerzési épületet a tálibok

Felrobbantottak egy hírszerzési épületet a tálibok

Öngyilkos merénylettel kezdett, összehangolt támadást indítottak hétfőn a radikális iszlamista tálibok Észak-Afganisztánban egy hírszerzési komplexum ellen, amelynek legalább tizenegy dolgozója vesztette életét – közölték afgán tisztségviselők.

Dél-Olaszországban katonákat rendeltek ki a fertőzött migránsok felügyeletére

Katonák felügyelik az igazoltan koronavírus-fertőzött és karanténba helyezett migránsokat a dél-olaszországi Amantea városban hétfőtől, miután a bevándorlók ottani elhelyezése lakossági tiltakozáshoz vezetett.

Nagy-Britannia ellenőrzése alá vonta a járványhelyzetet

Nagy-Britannia ellenőrzése alá vonta a járványhelyzetet

Nagy-Britannia mára jórészt ellenőrzése alá vonta az új típusú koronavírus okozta járványt, de az óvatosság továbbra is indokolt – mondta hétfőn a brit miniszterelnök.

Két terroristagyanús migránst fogtak el Németországban

Két terroristagyanús migránst fogtak el Németországban

Elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek két terroristagyanús szíriai férfit Németországban – közölte hétfőn a szövetségi legfőbb ügyészség.

Új férőhelyekkel csökken a börtönök zsúfoltsága

Új férőhelyekkel csökken a börtönök zsúfoltsága

Tíz büntetés-végrehajtási intézményben összesen 2750 új férőhelyet alakított ki a Belügyminisztérium.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére