Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pikó mentené a bőrét, ezért Kocsis Mátét rágalmazza

Horváth K. József

2020.05.16. 18:30

Pikó András józsefvárosi polgármesternek félre áll a szája.

Oka, hogy a kormány a járvány elleni védekezésre a VIII. kerülettől is elvont 1,125 milliárd – fel nem használt – fejlesztési forrást, amelyet

Pikó októberi megválasztásától kezdve március elejéig képtelen volt lehívni

a Belügyminisztérium számlájáról, és beütemezni a városrész költségvetésébe. Úgy is lehet fogalmazni, hogy Pikó bénáskodása ennyi pénzzel károsította meg a józsefvárosi polgárokat.

A polgármestert azonban nem olyan fából faragták, mint aki elismeri, hogy hibázott, s igyekszik jó munkával jóvátenni gigamulasztását. Ráadásul olyan pénzről van szó, amelyet Józsefváros korábbi polgármestere, azóta parlamenti frakcióvezető, Kocsis Máté lobbizott ki a városrésznek. Pikó pedig huss, hagyta elrepülni. Mondván, könnyen jött pénz könnyen megy.

Csakhogy ráeszmélt, hogy ez a késlekedés komoly bizalmi deficitet keletkeztethet vele szemben a választóknál. Ezért aztán mit csinált? Elkezdte pocskondiázni Kocsis Mátét, a pénz előteremtőjét, aki szerinte nem volt képes magyarázatot adni arra, hogy az elvonásban mi az ő felelőssége. S miközben hazugsággal vádolja Kocsist, még Pikó akarja kideríteni, hogy mit tesz országgyűlési képviselőként Józsefvárosért, miért vont el a kormány aránytalanul sok fejlesztési forrást a kerülettől.

Erre a rövid válasz az, hogy azért, mert Pikónak fél év is kevés volt arra, hogy a Kocsis által kilobbizott pénzt lehívja és beütemezze a városrész idei költségvetésébe. Ennek beismerése helyett menteni akarja a bőrét, és rágalmakkal szórja tele Kocsis Mátét, a legarcátlanabb liberális módszereket alkalmazva.

Pikó András közleményében jelzi például, hogy az érintett összeggel lefedett a fejlesztési tételek városrész költségvetésének bevezetőjében szerepelnek, noha Kocsis Máté az ellenkezőjét állítja. Ennek hiteles igazolása az lett volna, ha Pikó közzéteszi a költségvetési rendelet és határozat vonatkozó részét. Ez ugyanis a jogszabály, amiről a testület szavaz. Ergo, csak ez a mérvadó. Erre csütörtök délután 17 óráig lett volna módja, de nem tette meg. (Most is nyilvánosságra hozhatná persze, ha lenne ilyen.)

Pikó András Kocsis azon állítását sem cáfolta, hogy az önkormányzat 1,125 milliárd forintos támogatását nem hívta le kellő időben, pedig rendelkezésére állt. Bár tett erre lépéseket, de a kerület pénzét mégsem sikerült lehívni. Így a lépések – Kocsis Máté szerint – „nem voltak túl jók.”

Pikó azzal is rágalmazza Kocsis Mátét, hogy ő kérte Kocsist, segítsen Józsefvárosnak. A polgármester hivatkozik egy március 25-én Kocsisnak küldött levelére, amelyben partnerséget kért Józsefváros érdekében. Ebben az a pikáns, hogy a Belügyminisztérium két nappal korábban, március 23-án zárolta a fel nem használt támogatást a járvány miatt. Eső után köpönyeg.

Kocsis Máté továbbá arra is megkérte Pikót, hogy tegye közzé a megválasztása és ez év március 23. között részére megküldött valamennyi levelét.

Természetesen ezt sem sikerült teljesítenie.

Mire gondol ezek után az olvasó? Joggal arra, hogy talán ezek a levelek nem is léteznek.

Pikó András tehát képtelen volt nyílt sisakkal kiállni a küzdőtérre és tényekkel igazolni saját állítását. Helyette hablatyol, mellébeszél, félrevezeti a józsefvárosi választókat. Próbálja menteni, ami menthető.

Egy idézet, Sophie in ’t Veld liberális holland európai parlamenti politikustól, aki a koronavírus törvénnyel kapcsolatban támadta alaptalanul Magyarországot. Ezt mondta: „Még ha a magyar intézkedések jogszerűek is, akkor is (!) el kell ítélni hazánkat.” Hozzátette, „elege van (!) a jogi alapú megközelítésekből, rendszerszinten kell megítélni Magyarországot.”

Ez a liberális tempó. Így menetel Pikó is. Neki is elege lehet a tényszerű érvelésből.

Ha még igaza is van Kocsisnak, szerinte tehát akkor sem lehet igaza!

Pedig éppen ő az, aki cserben hagyta a józsefvárosiakat, éppen ő az, aki miatt most ennyi pénzzel nem rendelkezhet Kocsis Máté idejében óriási fejlődésen keresztül ment VIII. kerület.

Persze, mindig könnyebb a felelősséget másra kenni, mint beismerni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Varga Judit: újabb támadássorozat indul Magyarország ellen

Varga Judit: újabb támadássorozat indul Magyarország ellen

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy interjút közölt vele a Die Welt.

Koronavírus: éjszakára bezár Görögország

Athénra és más térségekre is kiterjeszti Görögországban a kormány az éjszakai zárva tartást a koronavírusos fertőzöttek számának megemelkedése miatt.

Tényleg, hogyhogy nem történelmi emlékhely a Rákos mezeje?

Tényleg, hogyhogy nem történelmi emlékhely a Rákos mezeje?

A Patrióták megbízásából készült film bemutatja a főváros X. kerületében található Királydomb történelmét. A film augusztus 20-án debütál, és az a célja, hogy Rákosmező-Királydomb nemzeti emlékhely legyen.

Adriára vágyók, figyelem! Horvátországban második napja csúcson az új fertőzések száma

Adriára vágyók, figyelem! Horvátországban második napja csúcson az új fertőzések száma

Horvátországban második napja rekordmértékű az új fertőzöttek száma, és a fiatalok a koronavírus legfőbb terjesztői – közölte a válságstáb pénteken.

Douglas Murray lesz az Axióma vendége

Douglas Murray lesz az Axióma vendége

Ma este 19 órakor Douglas Murray híres brit konzervatív íróval és politikai kommentátorral készít interjút az Axióma.

Az Erkel Színházban rúg labdába Puskás Ferenc augusztus 20-án

Az Erkel Színházban rúg labdába Puskás Ferenc augusztus 20-án

Puskás, a musical címmel nagyszabású zenés színházi produkció készült Szente Vajk rendezésében. A legismertebb magyar életéről szóló darab előbemutatója augusztus 20-án lesz az Erkel Színházban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére