Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Péniszt rajzoltak a keresztény iskolára Pécsen

888.hu

2022.10.24. 19:17

Botrányosra sikeredett a baloldal pártok által szervezett tegnapi fővárosi tüntetés, de az egyik pécsi szobrász is alkotott egy vállalhatatlant, mellyel a közösségi oldalán büszkélkedett.

 

Mint ismeretes, Pankotai Lili, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma végzős diákja szólalt fel a fővárosi vasárnapi tüntetésen, ahol trágár szavakkal mondott beszédet (slam poetry-be csomagolva), amiben például a f*szomat bele, a f*szát szopja kifejezéséket is használta, valamint a keresztény iskolával kapcsolatos lesújtó véleményét is kifejezte. (A szövegébe egyébként egy olyan Széchenyi Istvánnak titulált idézetet is belefűzött, amelyet nem is neki, hanem egy korábbi francia gondolkodónak tulajdonítanak.)

A bama.hu emlékeztet, hogy a liberális oldal nagy örömmel fogadta a tanuló lány beszédét, ám az iskola igazgatója, dr. Nyisztor Zsolt napközben állásfoglalást adott ki, amelyben kijelentette az intézmény nevében, hogy „tiszteletben tartjuk a szabad véleménynyilvánítás jogát, ellenben elhatárolódunk tanulónk, Pankotai Lili 2022. október 23-i nyilvános felszólalásától. Messzemenően elutasítjuk annak minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját”.

Erre válaszul egyébként Péterffy Attila polgármester megbízásából a pécsi önkormányzatnak is dolgozó, a baloldallal végletekig azonosuló egyik ügyvéd is nyilvános posztban vonta kérdőre az igazgatót, megjegyezve azt is, hogy „az igazgató maga is ennek a gátlástalan, népnyúzó, aljas rendszernek a támogatója vélhetően és feltételezem, ebből egészen jól megél”.

 

 

A városban pedig magát csak „garázdának” nevező, a pécsi értelmiségi körökben jól ismert Böszörményi István szobrász a saját közösségi oldalának a tanúsága szerint a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium falára tette ki az alábbi szöveget, amihez egy péniszt is rajzolt.

 

A f*szodtól határolódj el. Ne a helyetted tiltakozó diákodtól. Vesszen a klerikálfasiszta Orbán-rezsim!”

 

 

A lap megírta, hogy Böszörményi István arról vált ismertté, hogy néhány évvel ezelőtt az avatásakor liszttel öntötte le a Weöres Sándor szobrát, mert nem tetszett neki. Tettét garázdaság szabálysértésnek minősítették és kapott egy figyelmeztetést. Hozzáteszik, hogy korábban a pécsi művész egyébként akasztott lányokról és nőkről festett több képet is.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére