Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbánnal illusztrálta a pálinkafőzős gyújtogatóról szóló cikkét a Soros blog

888

2020.11.12. 06:30

A 444.hu a profi, függetlenobjektív média zászlóshajója. Akkor talán ennyit az egész flottáról...

A Soros-milliókkal kitömött 444.hu egy egyszerű MTI információ feldolgozásával is alul tudta múlni önmagát. A

cikkük arról szólt, hogy a bíróság 11 év szabadságvesztésre ítélte első fokon azt a férfit, aki ittasan felgyújtotta ismerősét pálinkafőzés közben.

Ezért a tettest első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélték el.

A sztori önmagában tragikus, de kissé kusturicai bűneset, a 444 szerkesztőségében mégis úgy érezték, hogy ezzel a történettel nem tudnak elég nagyot belerúgni a jobboldalba.

Míg az átlag magyar embernek manapság a koronavírus elleni védekezés és az ezzel járó társadalmi összefogás jár az eszében, addig ők most is azt teszik, amire a „gazdi” kéri őket: a legaljasabb módszerekkel támadnak.

Nagy királynak érezhették magukat a szerkesztőségben, amikor a cikkhez nem egy szimpla pálinkát tettek be illusztrációnak, vagy életképet egy pálinkafőzésről, hanem

egy archív fotót, amin Orbán Viktor és Robert Fico pálinkáznak Pilisszentkereszten, ahol a magyar miniszterelnök a Pilisi Szlovákok Központjának átadásán látta vendégül akkori szlovák kollégáját 2012-ben.

Valószínűleg annak, aki előszeretettel olvassa a Soros blogot, gyerekes, széles mosoly kerekedhetett az arcán a geg láttán, de hogy milyen elégedett vigyor ülhetett az alkotók arcán, hogy „mekkora jópofaságot találtunk ki má' megin'”, azt is el tudjuk képzelni.

Aztán ahogy a vágyvezérelt újságírásból magukhoz térve rájöttek, hogy ez kissé talán erős, gyorsan lecserélték a képet:

Nem ismerjük a 444 szerkesztőségi rendszerét, de nehéz elképzelni, hogy ez az aljadék illusztráció véletlenül került ki. Viszont legalább azok, akik – akár csak egy pillanatra is – függetlenobjektívnek hitték a 444-et, rájöhettek, hogy valós információt keresve nem érdemes az oldalukat böngészni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére