Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint megy a riogatás, de álhír, hogy csökken az egészségügyi dolgozók fizetése

888.hu

2021.04.08. 21:00

Persze a baloldali sajtó riogatja az embereket, de ismét csak az derült ki, hogy teljesen alaptalanul.

 

Dobrev Klára azt állította a közösségi oldalán, hogy akár százezer forinttal kevesebb bért kaphatnak az egészségügyi dolgozók az új szolgálati jogviszonyuk után, amit néhány órával később az Országos Kórházi Főigazgatóság tételesen cáfolt. Így a Gyurcsány-párti politikus nem véletlenül kapta meg a Korózs-díjat, és nem ő az egyetlen, aki aljas hazugságot terjesztett az egészségügy és a járványkezelés kárára – írja a Magyar Nemzet.

Álhír, hogy csökken az egészségügyi szakdolgozók fizetését meghatározó alapilletmény – közölte közleményében az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Az Eszjtv. bevezetésével ugyanis nem csökkentek az egészségügyi szakdolgozói alapilletmények, mivel jogszabály garantálja, hogy egyetlen – az Eszjtv. hatálya alá tartozó –

szakdolgozónak sem lehet alacsonyabb az alapilletménye, mint amit számára 2020. december 31-éig megállapítottak.

Az illetményen felüli díjak esetében egyes pótlékokat jogszabály rögzít tételesen, míg az ügyeleti díjak és műszakpótlékok esetében a jogszabály csak törvényi minimumot ír elő, amelytől pozitív irányban – közös megegyezéssel – eltérhetnek a munkaadók és munkavállalók. Az ügyeleti díjakkal és műszakpótlékokkal kiegészített fizetés minden esetben az elvégzett munkával áll arányban, így a fizetésbeli eltéréseket ennek fényében kell vizsgálni – írják.

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a fizetések csökkenésével kapcsolatban az intézményektől még nem érkezett jelzés az Országos Kórházi Főigazgatósághoz. Az egyedi esetek kivizsgálása és tisztázása érdekében javasoljuk, hogy az érintettek forduljanak a munkáltatójukhoz. Szeretnénk megerősíteni, hogy a Covid-fertőzött egészségügyi dolgozóknak 100 százalékos táppénz jár – közölték.

Leszögezték: az álhírekkel ellentétben az egészségügyi szakdolgozók számára többéves átfogó béremelési program zajlik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére