Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már csak a szavak szintjén fontosak a külhoni magyarok a Jobbiknak

888.hu, Magyar Nemzet

2021.03.22. 09:15

Jakab Péterék továbbra is hallgatnak a DK kirekesztő megnyilvánulásairól.

 

Miközben Jakab Péter a szavak szintjén fontosnak tartja a külhoni magyarság támogatását, továbbra is hallgat a DK kirekesztő megnyilvánulásairól. A Jobbik sem Vadai Ágnes, sem Arató Gergely felszólalásait nem kommentálta. Potápi Árpád János államtitkár szégyenteljesnek és megdöbbentőnek nevezte, hogy a Gyurcsány-párt uszít a határon túliak ellen, a Jobbik pedig ezt szó nélkül tűri – közölte a Magyar Nemzet.

Így működik a baloldali összefogás: Gyurcsány Ferenc diktál, a többiek pedig meghunyászkodva követik.

Ha bárki azt hiszi, hogy a szivárványkoalícióban Gyurcsányon kívül bárkinek szava van, az óriásit téved – mondta a Magyar Nemzetnek Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arról, hogy a Jobbik továbbra sem szólalt fel az ellen, hogy a DK a határon túli magyarok ellen uszít. Vadai Ágnes például nemrég egy online sajtótájékoztatón a következőket mondta a kárpátaljai magyarokról: „Jönnek! Felvenni a nyugdíjat, vásárolni, és a hírek szerint oltakozni is.” Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese pedig nem tartja igazságosnak „emberek kezébe adni a döntést a haza sorsáról, akik soha nem éltek itt, nem itt nevelnek gyereket, nem itt fizetnek adót, és semmilyen formában nem viselik a döntésük következményét”. Fekete-Győr András hiába beszélt konszenzusról a külhoni magyarok támogatásának kérdésében egy interjúban, Arató rögtön megcáfolta a momentumos elnök szavait – írta a lap.

Nevetséges és szánalmas, hogy az ellenzéki »összefogás« még kívülre sem igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy valóban összefogás lenne közöttük. Elvtelen emberek gyülekezete, akiket csak a hatalom érdekel”

– jelentette ki az államtitkár, aki szerint Jakab Péter valótlanságot állít, amikor azt mondja, hogy van konszenzus a szivárványkoalíció pártjai között a külhoni magyarok szavazati jogának biztosítása ügyében.

Potápi Árpád János kiemelte: szégyenteljes és megdöbbentő, hogy ezekben a vészterhes időkben, amikor a kormány minden erejével a járvány ellen küzd, a DK-nak van arra ideje és energiája, hogy magyart magyar ellen uszítson, a Jobbik pedig ezt szó nélkül tűri. Hozzátette: a 2011-ben elfogadott új Alaptörvény világosan kimondja, hogy Magyarország felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, a külhoni magyarokkal való törődés tehát az Alaptörvényben rögzített kötelességünk. A baloldalra utalva úgy fogalmazott: nem árt, ha tudjuk, hogy akinek nem fontos az egyik magyar, annak előbb-utóbb a másik sem lesz az. Az oltásokkal kapcsolatban az államtitkár azt mondta: „Amint Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is fogalmazott a napokban,

fontos, hogy miután mindenkit, aki regisztrált, beoltottunk, a külhoni magyarokat is segítsük oltáshoz jutni. Ez gyakorlatilag a kárpátaljai magyarokat jelenti, mivel a többi szomszédunknál jó ütemben haladnak az oltással.”

A lap a Jobbikot is megkereste az ügyben, választ azonban nem kapott. A Magyar Nemzet többek között azt szerette volna megtudni a párttól, hogy miért nem szólalnak fel a DK uszításai ellen, ha valóban a határon túli magyarok szavazati jogának biztosítását is szeretnék képviselni, és ha a szövetséges pártjukkal egy ilyen kérdésben láthatóan nem lesz konszenzus, miért ragaszkodnak továbbra is ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc oldalán induljanak a 2022-es választásokon. Utóbbi azért is fontos, mert az egykor jobboldali párt január 6-án közzétette a közös kormányzás alapelveit, amelyek között az is szerepel, hogy „a külhoni magyarokat az általuk meghatározott célok mentén szolgálja.”

Mindez azért is meglepő nyilatkozat a Gyurcsánnyal szövetséges párt részéről, mert

a Jobbik elnökének tavaly márciusi, a Válasz Online-nak adott interjújából az derült ki, hogy Jakab Péter szerint nem feltétlenül kell szavazati jog a határon túliaknak.

„Az, hogy akik nem itt adóznak, hogyan szóljanak bele az itteni politikába szavazat szintjén, netán szószóló útján, az legitim vita lehet” – mondta az akkor frissen kinevezett pártelnök. Ráadásul az interjú után két hónappal a parlamenti vita azonnali kérdések órájában Jakab Péter felszólalásában bírálta, hogy a kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdaságfejlesztési programokra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Eb 2020: Finnország nagyra nőtt Dániában

Eb 2020: Finnország nagyra nőtt Dániában

Finnország története első Európa-bajnoki győzelmét aratta. A szinte teljesen esélytelen csapat 1-0-ra legyőzte a hazai pályán, Koppenhágában fellépő Dániát. A történethez az is hozzátartozik, hogy a hazaiak egyik legjobbja, az olasz bajnok Interben szereplő Christian Eriksen a 43. percben váratlanul összeesett, újra kellett éleszteni.

Orbán Viktor: A baloldal szétveri a hagyományos közösségeinket

Orbán Viktor: A baloldal szétveri a hagyományos közösségeinket

Vannak, akik „gyakorlatilag Belzebubként” tekintenek rá, de Orbán szereti magát úgy meghatározni, mint keresztény, nemzeti, konzervatív és aláhúzni azt, hogy Magyarország első uralkodója, Szent István „vizionárius volt, egy olyan kormányzó, aki a politikát a lelkiséggel kötötte össze” – írja Jamie Nogueira Pinto Portugál újságíró, aki interjút készített Orbán Viktor miniszterelnökkel Portóban.

Tiszteletbeli Pulitzer-díjat kapott, amiért a Floyd elleni rendőri intézkedést videón rögzítette

Tiszteletbeli Pulitzer-díjat kapott, amiért a Floyd elleni rendőri intézkedést videón rögzítette

A Pulitzer-díjakat odaítélő testület pénteken kitüntetésben részesítette Darnella Frazier-t, aki 2020-ban mobiltelefonnal készített videót a Georg Floyd elleni rendőri intézkedésről. A testület indoklásában az áll: a „megrázó” videó nagy jelentőségű, mert „világszerte tiltakozásra sarkallt a rendőri brutalitás ellen” – olvasható a V4NA szombati cikkében.

Orbán Viktor: Bertalan Krisztus nyájába felvétetett

Orbán Viktor: Bertalan Krisztus nyájába felvétetett

Megkeresztelték a miniszterelnök legkisebb unokáját.

Újraélesztették Eriksent, stabil állapotban vitték kórházba

Újraélesztették Eriksent, stabil állapotban vitték kórházba

A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztik. Az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

Bogdán Ádám és Szalai Attila is bízik a sikeres rajtban

A kapus Bogdán Ádám, illetve a védő Szalai Attila is úgy fogalmazott, már a portugálok elleni nyitómeccsen meg akarják mutatni, mire lesznek képesek a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére