Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lakner Zoltánék szerint már az is baj, ha a honvédség egy katonáról tesz ki képet a Facebookra

Horváth Tamás

2020.11.21. 17:50

Linder Béla elégedetten csettintene.

Sajnos a magyar társadalom egy bizonyos csoportjától egyáltalán nem idegen az antimilitarizmus, mostanában azonban különösen felerősödött a fegyveresek elleni propaganda.

Emlékezhetünk, bő egy héttel ezelőtt Karácsony Gergely ajvékolt egy sort a Facebookon, hogy a TEK-esek mégis miért fegyverrel járőröznek a főváros utcáin, de sajnos nem a budapesti főpolgármester az egyetlen a honi közéletben, aki Linder Béla nyomdokain jár. (Linder Béla a Károlyi-kormány hadügyminisztereként nem akart magyar katonákat látni az első világháború utáni Magyarországon. Ez a – hadügyminisztertől meglehetősen szokatlan – magatartás aztán hozzájárult ahhoz, hogy az 1920-as trianoni országvesztés mértéke akkora lett, amekkora.)

Karácsonyt követve ezúttal a – többek között – Lakner Zoltán politológus nevével fémjelzett szélsőliberális blog, az Új Egyenlőség vette elő a katonakártyát.

Linderéknél Lakneréknél az verte ki a biztosítékot, hogy a Magyar Honvédség az alábbi képpel emlékezett meg a nemzetközi férninapról:

És hogy ezzel tulajdonképpen mi is a probléma? Átadom a szót az Új Egyenlőségnek:

Szeretnénk helyesbíteni. Férfinak lenni: érzékenynek lenni, empatikusnak, megértőnek, pacifistának, lágynak, békésnek, civilnek, puhának, minden macsóskodást, militarista kultuszt, fegyvert és erőszakot ellenzőnek lenni!

Természetesen megértem, hogy Lakner Zoltán férfiideáljai nem a katonák, hanem a femininebb fiúk, de attól még finoman szólva is badarság elvárni egy katonától, hogy ne legyen fegyvere.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

Ukrajnának 120-140 modern nyugati harckocsit kell kapnia az első segélyhullámban szövetségeseitől – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján.

Kiemelt stratégiai partnerségi megállapodást köt Magyarország és Törökország

Megkezdődött a tárgyalás a kiemelt stratégiai partnerségi megállapodás létrehozásáról Magyarország és Törökország között, minthogy a két ország együttműködésének kulcsszerepe van a hazánk előtt álló három legfőbb biztonsági kihívás kezelésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

A mielőbbi fegyvernyugvást nevezte célnak Ukrajnában Novák Katalin a Corriere della Sera olasz napilapban kedden megjelent interjúban. A köztársasági elnök Magyarország európai uniós tagságáról azt mondta, az ország a vállalt kötelezettségeket eddig is betartotta, ezután is betartja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére