Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony első 250 napja: ígéreteinek többsége ígéret maradt, ami nem, arra ráfáztunk

M. Kovács Róbert

2020.06.23. 12:13

A liberális főpolgármester hangzatos ígéretekkel csábította el a fővárosiakat, de hivatali idejének első 250 napja azt mutatja, hogy ezek közül alig valami valósult meg, ráadásul szavahihetősége elmaradásáért legtöbb esetben a kormányt okolja. Mintha ők ígérgettek volna felelőtlenül…

A közösségi médiát böngészve egyre gyakrabban találni olyan hangokat Karácsony Gergellyel kapcsolatban, amelyek arra utalnak:

a választók bizony nem ilyen lovat akartak.

Persze az ellenzéki politikusok többségének épp az a szerencséje, hogy

a partvonalról bekiabálni sokkal egyszerűbb, mint tenni.

Karácsony azonban – pechére – nyert októberben, így bizonyítani kellene, de lássuk be, nem nagyon megy neki.

Vizsgáljuk csak meg, hogy milyen ígéretekkel lopta be magát a fővárosiak bizalmába!


Ingyenessé teszi a BKV szolgáltatásait az álláskeresők és a 14 év alattiak számára.

Előbbit szinte azonnal megtette hivatalba lépése kezdetén, ezzel mintegy 19 ezer álláskereső életén könnyített, de már korábban bejelentette: a 14 éven aluli budapestiek (akik több mint 200 ezren vannak) idén még biztosan nem utazhatnak ingyen.


Évente 20 ezer forint fűtési támogatást kapnak a nyugdíjasok.

2019-ben biztosan nem kaptak. Karácsony hivatalának magyarázata szerint: „A Karácsony Gergely főpolgármester által a kampányban említett fűtési támogatás – a fővárosi költségvetés elfogadását követően – a következő fűtési szezontól lesz adható.”


Addig nem épül stadion, amíg nem lesz minden kerületben CT-berendezés.

Ez mostanáig annyiban valósult meg, hogy stadionok valóban nem épülnek. Igaz, CT-ket se szereznek be. Eddig mindössze egyetlen CT-beszerzésről találtunk anyagot a XV. kerületben. Mindeközben Karácsony egészségügyi tanácsnoka, Havasi Gábor bejelentette: „felmérjük a budapesti alapellátás és járóbeteg-szakellátás állapotát, kapacitástérképet készítünk, amely alapján dönthetünk a következő négy évben a források felhasználásáról. (…)

A főváros rendelkezésére álló kétmilliárd forintból az első évben ugyanis nem CT- és MR-készülékeket, hanem azt a kapacitást szeretnénk megvásárolni, amelyet a kormány kihasználatlanul hagy.

 

Megtiltják a túlóratörvény alkalmazását a fővárosi cégeknél.

Megtörtént. Az első közgyűlésen, ugyanazon, amelyen megemelték a városvezetőknek kifizethető járandóságok plafonját.


Fővárosi esélyegyenlőségi irodát nyit.

Erről azóta szó sincs. Igaz, akár az akkor még főpolgármester-aspiráns Karácsony is tudhatta volna, hogy már 1996 óta működik a főváros tulajdonában lévő Budapest Esély Nonprofit Kft. Arról azonban, hogy bármilyen feladatba bevonták volna őket, nem szólnak a hírek.


Minden megszületett gyermek után elültetnek egy facsemetét, vagyis 2020-ban mint 15 ezret.

Ezen ígérete helyett a főpolgármester leállította a Budapest legnagyobb közparkjának megújulását célzó Liget Projektet, és legutóbb például veszélyhelyzeti felhatalmazásával hagyta jóvá 85 fa kivágását a Zrínyi Miklós úton.


Bevezeti az úgynevezett Tiborcz-adót, amelyet az 500 millió forint értékhatár feletti ingatlanokra vetnek ki, és a bevételből többek között a tömegközlekedési szolgáltatások árának csökkentését fedezné.

Bár a legújabb információk szerint megkezdődött a jogszabály előkészítése, már korábban kiderült: a fővárosi lakáspiac elenyésző részét teszik ki az 500 millió forint feletti ingatlanok. A Budapesti Lakáspiaci Riport adatbázisa szerint az új építésű lakások közül mindössze 0,5 ezrelék, vagyis minden kétezredik lakás kerül ennél többe. Ez ma Budapesten 7 darab új lakást jelent, melyek az V. és a XII. kerületben vannak.


Megemeli az önkormányzati bérlakások arányát 4,5-ről 10-re.

Ebben az ügyben egyetlen kapavágás sem történt.


Kinevezi Budapest főkertészét.

Kinevezte. Hurrá!


Felújítja a Városházát.

Erre is elkülönítettek 1 milliárd forintot, igaz mindeközben folyamatosan sírnak, hogy fel kellene újítaniuk a Lánchidat. Pont. Ráadásul a kormányra mutogatva a felújítást is jegelik.


Átlátható városvezetést ígért.

Karácsony Gergely saját hatáskörben szüntette be a veszélyhelyzet idejére a Fővárosi Közgyűlés üléseinek megtartását, a rendkívüli jogrendi felhatalmazásával élve 33 rendkívüli előterjesztésről döntött a Közgyűlés helyett, ezek közül egyről sem egyeztetett.


Autómentesíti a rakpartokat.

Ez megtörtént a nyári szezonra. Sőt, autómentesítette a város legnagyobb forgalmú körútjainak külső sávját is, amelyet ehelyett elenyésző számú kerékpáros használ. Meg is látszik a fővárosi utak forgalmán...


Egységes parkolási rendszert vezet be.

Erről a napokban kezdtek kiszivárogni információk, amelyek arra utalnak, hogy az egységesítés burkolt áremeléssel, helyenként akár 800 forintos óránkénti díjjal érkezhet.


Főpolgármesterként részt vesz a Budapest Pride melegfelvonuláson

Alighanem ez lesz az egyetlen ígérete, amelyet maradéktalanul, kiskapuk és a fővárosiakat érő hátrányok nélkül be is tart. Ez végül is neki nem kerül semmibe. Neki...

(A teljes ígéretlistát nyomon követheted az igeretfigyelo.hu oldalon. A portál statisztikája szerint – a kevéssé hangzatos mézesmadzagokkal együtt –

Karácsony ígéreteinek száma: 140, eddig teljesült: 5, részben teljesült: 2, folyamatban: 7...

No comment...)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére